Breaking News
Home / Zanimljivosti / Auto-moto / Kako se otključavaju savremeni automobili ako se isprazni akumulator

Kako se otključavaju savremeni automobili ako se isprazni akumulator

221361-kljuc

 

Otvaranje automobila ključem umetnutim u bravu više “nije u modi”, zbog čega se već dugi niz godina koristi zaključavanje i otvaranje daljinskim upravljačem.

Osim toga, u mnogim savremenim automobilima vrata se otključavaju bez intervencije vozača – sve što trebate da učinite je da sa “ključem” u džepu priđete vozilu i vrata će se automatski otključati.

A kako otvoriti vozilo u kome je baterija ispražnjena, a vlasnik nema klasični ključ?

 

 

 

Samo ostavlja utisak da ga nema, jer je skriven u daljinskom upravljaču (kartici) vozila. To je vrh ključa za hitne slučajeve koji odgovara bravi.

Sama brava nalazi se na uobičajenom mjestu za automobile – ispod plastičnog poklopca vozačeve ručke, koji treba lagano ukloniti, prethodno povukavši ručku unazad.

Plastično kućište može biti lomljivo, posebno ako je hladno, pa ova aktivnost treba da se izvodi pažljivo. Nakon toga, lagano okrenite ključ u bravi.

Ako je automobil stariji od 6-7 godina, a ključ za hitne slučajeve nikada nije korišćen, onda se sa njim ne isplati “boriti”. Brave su tako konstruisane da će se, ako ih pokušate snažno otvoriti, okrenuti, ali neće otpustiti cilindar.

Zato, ako osetite otpor odmah nakon umetanja vrha ključa u uložak brave, prvo nauljite mehanizam, a zatim je ponovo pokušajte otključati.

Ako to ne pomogne, biće vam potrebna pomoć stručnjaka za hitno otvaranje brave.

(b92)

 

Check Also

166958

Počinje kampanja “Retro je in! Vozi naprijed, pogledaj nazad!”

  U Istočnom Sarajevu sutra će zvanično početi republička kampanja s ciljem skretanja pažnje vozačima, …

Powered by Master Media (TM)