Breaking News
Home / Zanimljivosti / Hrana i piće / Kako se čuva ruska salata i koliki joj je rok trajanja

Kako se čuva ruska salata i koliki joj je rok trajanja

20220109155934_699523

 

Ruska salata je kraljica svake praznične trpeze, jer je laka za pripremu, zasitna a sastojci nisu skupi. Ali svi znamo kako je kada već “treći dan” jedemo rusku salatu uz neko meso, ili na parčetu hlheba… Najčešće napravimo previše, pa imamo rusku salatu u frižideru danima.

Morate biti oprezni, jer ova salata ima relativno kratak rok trajanja. Zbog majoneza, kuvanog krompira i mesa koje ste iskoristili – neko je pravi sa šunkom, neko sa piletinom a postoji i posna ruska salata – postoji šansa da se pokvari.

 

 

 

Najprije, nemojte da ostane napolju nakon što su se svi poslužili, uvijek je vratite u frižider. Mnogi prave grešku i posudu s ruskom pokrivaju samo folijom, što znači da mikroorganizmi sa drugih namirnica u frižideru mogu da uđu u tu posudu.

Ruska salata uvijek bi trebalo da stoji u frižideru u posudi koja se dobro zatvara, tako da vazduh i mikroorganizmi ne mogu da uđu. Negdje ćete pročitati da je rok trajanja pet dana, ali mi vam savjetujemo da je čuvate na temperaturi oko četiri stepena Celzijusa i pojedete u roku od tri dana, da biste bili sasvim bezbjedni.

(b92)

 

Check Also

111962038762697bf6c111b710960598_640

Miris roštilja: Omiljena asocijacija na tople dane i boravak u prirodi

  Roštilj je tradicionalni vesnik proleća, ne samo u Srbiji, nego i na Balkanu. Svako …

Powered by Master Media (TM)