Breaking News
Home / Zanimljivosti / Kuće i vrt / Kako da izaberemo idealan stolić za dnevnu sobu?

Kako da izaberemo idealan stolić za dnevnu sobu?

stolic

 

Stolići za kafu padaju nam na pamet odmah nakon odabira fotelje ili kauča kada razmišljamo o nameštaju za dnevnu sobu.

Ovaj komad nameštaja je savršeno mjesto za postavljanje pića, časopisa, elektronskih uređaja kao što su daljinski upravljači, izlaganje sitnica ili ukrasa…

 

 

 

Dolaze u mnogim oblicima, veličinama, materijalima i karakteristikama što može da bude “problem” prilikom odabira. Stolić se prema bitnosti u dnevnoj sobi nalazi odmah poslije namještaja za sedenje, pa ga treba birati pažljivo.

Kada kupujete stočić za dnevnu sobu postaćete svesni koliko izbora ima kada je u pitanju materijal. Najučestaliji materijal je drvo, ali ne morate to da birate ukoliko se ne uklapa u ostatak enerijera. Pogledajte svoju sobu i drugi nameštaj da biste utvrdili koji materijal bi izgledao najbolje. Prozirni akril i staklo mogu da učine da mala soba izgleda otvorenije. Sjaj metala može da postigne istu svrhu. Staklo, akril, metal i kamen takođe izgledaju dobro u modernoj prostoriji. Tamnije drvo, poput mahagonija ili oraha, ili materijali kao što su mermer i metal mogu da budu rdešenje za prostoriju koja je tradiconalnije sređena, piše The Spruce, prenosi Magazin novosti.

Stolovi za kafu dostupni su u mnogo različitih oblika. Pravougaoni ili ovalni stolići za kafu odlični su za manje sobe. Kvadratni ili okrugli stolovi za kafu pravi su izbor za veće prostorije.

 

 

 

Veličina vašeg stolića za kafu treba da bude u proporciji sa ostalim namještajem u prostoriji, posebno nemještajem za sjedenje. Izaberite stolić za kafu koji nije veći od dve trećine ukupne dužine vaše sofe. Važna stvar koju treba da zapamtite je da ostavite dovoljno prostora oko stolića za kafu za prostor za noge.

Izvor: novosti.rs

Check Also

166254475_3731078047017580_100082973768057588_o

Krpelj koji parazitira tokom cele godine u pčelinjem društvu

  Varooza je oboljenje pčela i njihovog legla prouzrokovano krpeljom Varoa Jacobsoni. Ovaj krpelj parazitira …

Powered by Master Media (TM)