Breaking News
Home / Region / Još jedna zemlja povlači priznanje Kosova?

Još jedna zemlja povlači priznanje Kosova?

19346323915b93b37368ba7540175417_v4_big

 

Beograd — Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio da bi u ponedeljak, 21. januara još jedna zemlja mogla da povuče priznanje nezavisnosti Kosova.

Navodeći da je Beograd uspeo da vrati pitanje Kosova kao “glavnu temu dnevnog reda”, Dačić je kazao da mu je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, tokom jučerašnje posete predsednika te zemlje Vladimira Putina, rekao da je za Beograd “istorijski uspeh da 12 zemalja povuče priznanje Kosova”.

 

 

“Svima je poznato da su nam tražili da napravimo suspenziju naših aktivnosti na šest meseci, a da oni suspenduju takse koje su nam uveli. Da li to važi i za Ameriku da će ona prestati da lobira? Na Savetu bezbednosti su rekli ‘pozivamo sve zemlje da priznaju nezavisnost Kosova’. Mi na sve to nismo pristali i nastavljamo dalje sa našim radom. Sutra nastavljamo dalje pregovore, ponedeljak je dan kada se može očekivati da još jedna zemlja povuče priznanje”, kazao je Dačić gostujući na televiziji Hepi.

 

IZVOR: BETA

Check Also

bojko-dodik-Tan2019-2-15_84749904_0_620x0

Vučić: Potrebni su nam hrabrost i mudrost; Odlikovanja Borisovu i Dodiku na Sretenje (VIDEO)

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je povodom današnjeg praznika, Dana državnosti Srbije, odlikovanja zaslužnim …

Powered by Master Media (TM)