Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / Izvršena primopredaja radova u Osnovnoj školi

Izvršena primopredaja radova u Osnovnoj školi

5216C47E-B050-49D6-9A03-1B2AA36A3192

 

Svečanom ceremonijom, danas je u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Višegradu izvršena primopredaja sanacionih radova u koje je japanska Vlada donirala 124.000 KM, dok je opština Višegrad učestvovala sa oko 50.000 KM.

Ceremoniji su prisustvovali ambasador Japana u BiH Hidejuki Sakamoto i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević.

 

 

Sakamoto je rekao da je veoma srećan povodom završetka radova na višegradskoj osnovnoj školi, te dodao da su to aktivnosti koje su neophodne radi obavljanja kvalitetne nastave i za budući napredak.

On je podsjetio da je u toku dana obišao i osnovnu školu u Rogatici na kojoj urađena primopredaja radova kao u Višegradu, kao i da je razgovarao sa ministrom prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske Natalijom Trivić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević istakao je da je u sklopu projekta rekonstrukcije višegradske osnovne škole zamijenjena stolarija, urađena nova fasada i grijanje.

„Ovim projektom je poboljšana energetska efikasnost i uslovi za rad djece i nastavnika“, naglasio je Đurević.

 

 

On se posebno zahvalio narodu Japana i njegovom ambasadoru koji su opet imali sluha i pomogli opštini Višegrad i kroz ovaj projekat.

Direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Višegradu Momir Radojičić izrazio je zahvalnost japanskoj Vladi i opštini Višegrad na realizaciji ovog projekta, te dodao da od 1974. godine, kada je izgrađena škola, nije bilo većih ulaganja do sada.

opstinavisegrad.com

Check Also

moja voda

OBAVJEŠTENJE: Moja Voda Petnaesti April

    OBAVJEŠTENJE: Moja Voda Petnaesti April Obavještavamo potrošače da će danas 13.08.2019.god. (utorak) u …

Powered by Master Media (TM)