Breaking News
Home / Srbija / IZGUBIO BITKU Preminuo voditelj Mirko Alvirović

IZGUBIO BITKU Preminuo voditelj Mirko Alvirović

57rk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvT0RFN01EQV8vMTBhY2NlYTA1NWU0MDkyNTY3NDllMWE1OTc5ODE4MGQuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB

Mirko Alvirović, poznato televizijsko lice, automobilista, autor i voditelj emisije SAT na RTS, preminuo je danas u 72. godini, posle duge i teške bolesti.

On je letos operisan u Nemačkoj, nakon čega se vratio u Srbiju gde je na Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu nastavio sa lečenjem. Porodica i najbliži prijatelji bili su uz njega.

Informaciju o Alvirovićevoj smrti potvrdio je i RTS, gde se njegova emisija SAT emitovala. Kako navode, Alvirović se bavio i temama iz oblasti turizma a poseban akcenat stavljao je na bezbednost saobraćaja.

 

Kako navodi RTS, gledaoci su prepoznali njegov trud i požrtvovanost tokom rada na emisiji SAT. Njegove patrole do popularnih letovališta postale su važan izvor informacija za sve turiste.

Zajedno sa svojom ekipom znao je i po nekoliko dana da putuje do neke destinacije otkrivajući gledaocima sve što ih na putu očekuje. Postao je jedan od najcenjenijih novinara iz oblasti automobilizma u regionu, a znanje i stručnost pokazao je izveštavajući sa najvećih svetskih salona četvorotočkaša.

Alvirović je poslednjih 28 godina radio kao domaćin najgledanije emisije o automobilizmu na ovim prostorima. Studirao je književnost, a diplomirao žurnalistiku. Pokrenuo je nekoliko časopisa, ali i prvu školu bezbedne vožnje u Srbiji “NAVAK”.

Počeo je kao instruktor vožnje, prešao u službu “987”, a zatim osmislio nov način pružanja pomoći članovima Auto-moto saveza Jugoslavije. Bio je i inicijator osnivanja Informativnog centra AMSS, a njegovi novinarski počeci vezani su za “Večernje novosti”.

Mirko je bio oženjen i ima dva sina, Mladena i Momira.

blic.rs

Check Also

CBEEF075-0BA7-4040-A326-5BFBB51AC719

Od 16. do 23. juna preko 1.000 djece, nastavnika i roditelja sa KiM u posjeti Srpskoj

  Osmi projekat Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske “Spojimo djecu Kosova …

Powered by Master Media (TM)