Breaking News
Home / Visegrad / Izbori 2016 Višegrad / ,,Ispunili smo obećanja data narodu, očekujemo dobre rezultate na izborima”

,,Ispunili smo obećanja data narodu, očekujemo dobre rezultate na izborima”

13631499_1064438080308206_7089018299457703693_n

„Srpska demokratska stranka je u protekle četiri godine, zajedno sa koalicionim partnerima, bila nosilac vlasti u opštini Višegrad i u ovaj izborni ciklus ulazi sa velikim optimizmom i očekivanjima da se ponovi izborni rezultat sa prethodnih izbora“, rekao je dr Ljubiša Škipina, gostujući u Radio Višegradu.

„Svjedoci smo da aktuelna vlast na nivou Republike Srpske, u sprovođenju svojih ciljeva, zanemaruje ekonomske principe, a to podrazumijeva ravnomjeran ekonomski razvoj svih dijelova Srpske. Upravo iz ovog razloga, opština Višegrad je u protekle četiri godine bila pastorče Vlade RS“, naglasio je dr Škipina.
“Nije bilo lako poslije preuzimanja lokalne vlasti 2012. godine suočiti se sa katastrofalnim stanjem koje smo zatekli. Kreditna zaduženost je bila oko devet miliona KM, a samo kamata je iznosila dva miliona KM. Sumnjivih i spornih potraživanja bilo je oko 670.000 KM. Dom zdravlja je poslovao sa gubitkom od osam miliona KM.

Za ovaj četvorogodišnji mandat umanjena su sredstva za preko osam miliona KM ili jedan godišnji budžet .Omogućena je redovna likvidnost budžeta, redovno se isplaćuju naknade zaposlenima, vratili smo u mandatnom periodu oko 3,5 miliona KM kredita, smanjili osnovne plate funkcionera za 50%, a odborničke sa 400 KM na 250KM. Povećali smo sredstva za podsticaj nataliteta za tri puta.

Osnovne ekonomske aktivnosti Vlade Republike Srpske su prodaja, zaduživanje i nerazumno trošenje javnih sredstava. To je jedan od najvećih razloga zašto smo se našli na dnu evropske ljestvice u svakom segmentu života.
S pravom očekujemo povjerenje našeg naroda da bismo završili započeto i stvorili od Višegrada bolje i kvalitetnije mjesto za napredak u svakom smislu“, poručio je dr Škipina.

Uz slogan ,,SDS i VI zajedno možemo sve” sigurnim korakom idemo do pobjede.

Check Also

GOLIĆEVA PODRŽALA MLADENA ĐUREVIĆA ZA NAČELNIKA

  Član Glavnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Srebrenka Golić očekuje da na predstojećim lokalnim …

Powered by Master Media (TM)