Breaking News
Home / Srbija / “Ima li lepšeg vremena za čitanje od karantina”

“Ima li lepšeg vremena za čitanje od karantina”

17584366525e83283294ec3475615564_v4_big

 

Nele Karajlić preporučio je knjige koje će, prema njegovom mišljenju, dobro doći ljubiteljima pisane reči tokom izolacije.

“Dragi moji ljubitelji dobre knjige, ima li lepšeg vremena za čitanje od karantina. Ja sam, dok moramo da budemo disciplinovani i dok sedimo kod kuće, rešio da iskoristim to vreme i da pročitam sve ono što nisam pročitao u prethodnih 30 godina”, poručuju pisac, muzičar i glumac Nele Karajlić.

 

Kao prvu knjigu preporučuje delo Vuleta Žurića “Pomor i strah”, koja govori upravo o vremenima poput ovih – kuga u Irigu pre 200-300 godina, a koja je, kako kaže, vrlo zanimljiva i “nemojte se mnogo prepasti, ima i ljubavne tematike da to malo razvodni.”

“Druga je knjiga jednog Kineza. Vidimo na koji način je ovaj narod veličanstveno ušao ukoštac sa ovim neviđenim virusom koji je napao celu planetu. Knjiga Mo Jena ”Umoran od života i smrti” pokazuje ne samo taj religiozno-filozofski kontinuitet kineskog naroda već 4500 godina već i jednu visprenu duhovitost autora i garantujem da je kojim slučajem rođen u Sarajevu šezdesetih godina prošlog veka, ne da bi bio član ”Top liste nadrealista”, nego bi bio njen vođa”, kaže pisac trilogije “Solunska 28”.

Treća knjiga bez koje, kako kaže, nema nijedne liste koju on pravi jeste Kecmanovićev “Osama” – knjiga koju svako mora da pročita.

 

ZVOR: B92

 

Check Also

aroma

OBAVJEŠTENJE : “Aroma d.o.o.” Rogatica

  Poštovani putnici, obavještavamo Vas da Aroma d.o.o. ponovo uspostavlja svoju međunarodnu autobusku liniju na …

Powered by Master Media (TM)