Breaking News
Home / Susjedne opštine / Užice / Humani Užičanin besplatno pomagao starima, a onda je dobio nesvakidašnju nagradu

Humani Užičanin besplatno pomagao starima, a onda je dobio nesvakidašnju nagradu

mhxk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWkRrN01EQV8vODg3MzQwOTg0ZGNlYTYyNzliODU5OGNiNzE0NDIzNDYuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB

Dobar glas daleko se čuje, a dobro se dobrim vrati – u slučaju Miloša Simeunovića (32) ova izreka važi i 2.000 kilometara od zavičaja. Ona je ovom Užičaninu, poznatom po brizi o starim i bolesnima, donela posao u staračkom domu u prestonici Norveške.

Miloš je medicinski tehničar i radio je četiri godine po ugovoru u Opštoj bolnici. Otkaz i bolest njegovog dede naveli su ga da se posveti humanom radu.

– Početkom 2016, kad sam bio bez posla, deda se teško razboleo, a nije mu dodeljena kućna nega. Dok sam brinuo o njemu, razmišljao sam koliko ima nemoćnih kojima nema ko da se nađe pri ruci. Tako sam na Fejsbuku ponudio pomoć svima kojima je bila potrebna – priča za „Blic“ Simeunović. Za kratko vreme preuzeo je brigu o četvoro starih Užičana bez ikakve naknade, uporedo se starajući i o dedi. Punih pet meseci svakodnevno obilazio je od jednog do drugog, previjao, negovao, hranio, pravio im društvo, pružao medicinsku pomoć…

 

Miloš Simeunović
FOTO: PRIVATNA ARIHVA / RAS SRBIJA
Miloš Simeunović

– Pročulo se brzo za mene, pa se dogodilo da nisam mogao svima da izađem u susret. Počeli su da mi se javljaju roditelji bolesne dece iz cele Srbije, tražeći novčanu podršku. Pokrenuo sam razne akcije, pokušao preko društvenih mreža da alarmiram one koji mogu da pomognu, ali su ostali nemi – kaže on.

Zarobljen između najboljih namera i nemogućnosti, morao je da potraži posao. Radio je kratko u jednoj firmi u Beogradu, a onda rešio da ode u Norvešku. Konkurisao je u privatnoj kompaniji koja regrutuje radnike za zdravstvene ustanove. Ispostavilo se da je na intervju došao kod Srbina.

 

– Cenio je diplomu medicinskog tehničara, ali i ono što sam radio u Užicu. Dao mi je posao za stalno – prenosi Miloš Simeunović.

Dr Ivan Milošević, menadžer koji je primio Miloša, kaže da se odmah setio njegove divne inicijative.

– Mnogo ljudi kod nas konkuriše i teško je izabrati najbolje. Kada sam video Milošev CV, setio sam se da sam o njemu čitao kako je pomagao starim i bolesnim. Nije bilo dileme, to je plus koji drugi kandidati nisu imali – kaže za „Blic“ Milošević.

blic.rs

Check Also

15kustendrof4_620x0

“Pozorišni Kustendorf” raste na Mećavniku

  MOKRA GORA – Treći Jesenji pozorišni festival svečano je otvoren u Mećavniku, učešćem ruske Državne …

Powered by Master Media (TM)