Breaking News
Home / Zanimljivosti / Hladni talas “preti” ranim sortama voća

Hladni talas “preti” ranim sortama voća

WeOk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvT0dNN01EQV8vOWQ3MDE3N2EyYjdhZDJlY2RmMjM5NjhhMGE5M2MxNzUuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB

Rano je govoriti o proceni štete na voću zbog hladnog talasa koji je zahvatio Srbiju, kaže ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, i navodi da rizici od izmrznuća postoje samo za neke rane sorte voća.

– Mislim da neće biti velikih problema, bar kako stvari stoje do sada. Međutim, kada u poljoprivredi zavisite od prirode, možete sve da očekujete – rekao je Nedimović za TV Prva.

Ministar smatra da ovakve vremenske prilike nisu ništa novo za ovo doba godine i da “nas je možda decembar i januar malo uljuljkao”.

Upitan da li je srpski seljak spreman za digitalnu farmu, kakva je juče otvorena, Nedimović je rekao da je to “vrhunsko dostignuće”, i da je digitalna farma primenjiva na jednom delu srpske poljoprivredne proizvodnje, posebno u Vojvodini gde su veće parcele.

– Kroz ovu platformu mi ćemo moći da svim ljudimo potpuno besplatno damo podatke o njihovim parcelama i usevima na svakih pet dana, kao i da koristimo vremensku prognozu na najbolji način – zaključio je Nedimović.

Tanjug

Check Also

0692a4e584defe6544ca2abbf7dd2502_XL

Kako kupiti, gajiti i sačuvati hrizanteme

U ovim jesenjim danima kada nedostaje radosnih boja i novih cvetnih pupoljaka, hrizanteme prosto mame, …

Powered by Master Media (TM)