Breaking News
Home / Susjedne opštine / Foča / Helena Gavran počela liječenje u Parizu

Helena Gavran počela liječenje u Parizu

 

helena-gavran-2-768x576

 

Helena Gavran počela je svoje liječenje na klinici „Gustavo Rosi“ u Parizu, a danas prima prvu hemoterapiju.

Ljekari su juče uradili operativni zahvat ugradivši joj centralni venski kateter preko koga će primati sve terapije koje je čekaju, od vađenja krvi do hemoterapija.

Liječenje hemoterapijom trajaće naredna četiri dana, nakon čega slijedi pauza od 21 dan, a potom drugi i treći ciklus hemoterapija. Nakon završenih hemoterapija, trebala bi uslijediti molekularna terapija.

Podsjećamo, Helena Gavran je sa nepune četiri godine oboljela od tumora na malom mozgu, koji joj je operisan u Kliničkom centru Srbije.

Za njeno liječenje u klinici „ Gustavo Rosi“ u Parizu neophodno je 546.000 evra, koje porodica nije u mogućnosti da obezbijedi sama.

Brojni gradovi u Srbiji i Republici Srpskoj priključili su se akciji doniranja novca, a svi humani ljudi iz Bosne i Hercegovine novac mogu uplatiti na račun Heleninog djeda Ranka Gavrana, otvoren u Novoj banci, sa svrhom za liječenje Helene Gavran na broj  555-8000016726783.

Pored toga, u Foči su organizovane brojne manifestacije na kojima su prikupljana sredstva za njeno liječenje, a novčani prilozi mogu se ubaciti i u kutije koje su postavljene na 72 lokacije u Foči.

Izvor: Radio Foča

 

Check Also

5F45B6B7-EF8F-49B5-9A08-F96BF4081CB9

Višegrad : 3 nova slučaja korona virusa, 8 iz Foče, 3 iz Novog Goražda, 2 iz Rogatice, 2 iz Rudog

  Četiri osobe zaražene virusom korona su preminule za posljednja 24 sata u Republici Srpskoj, …

Powered by Master Media (TM)