Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / HAOS NA PUTU ZA CRNU GORU Deo magistrale je POTPUNO BLOKIRAN, ali ovo su ALTERNATIVNI PRAVCI

HAOS NA PUTU ZA CRNU GORU Deo magistrale je POTPUNO BLOKIRAN, ali ovo su ALTERNATIVNI PRAVCI

Yr6k9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTldJN01EQV8vY2YxYThkNDFjNmNhZTNlMTIwNmM2MjI2NGQ3N2RmNjMuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB

Blokada koju malinari od subote drže na magistralni kroz Prijepolje, totalno je paralisala saobraćaj kroz ovaj grad i otežala put ka crnogorskom primorju preko graničnih prelaza Gostun i Jabuka.

S obzirom na to da je još uvek neizvesno kada će magistrala biti odblokirana, jer malinari čvrsto drže do svojih zahteva, a na alternativnim putevima kroz centralne prijepoljske ulice vlada opšti haos, svima koji planiraju put za Crnu Goru “Blic” predlaže puteve kojima će zaobići gužve.

Pouzdani put preko Bosne

FOTO: TANJUG

Jedan od pouzdanijih i manje frekventnijih je preko Bosne i graničnog prelaza Dobrun. Do njega se može stići iz dva pravca.

Prvi je magistralnim pravcem Užice – Borova glava do mesta Sušica ispod Zlatibora, gde raskrsnica odvaja desno prema Kremnima i Mokroj Gori iza koje je Dobrun.

Drugi je preko Debelog brda, Bajine Bašte i Tare koji je za putnike iz Beograda, Mačve, Vojvodine, Kolubarskog orkuga kraći u odnosu na pravac preko Užica.

 
Put iz Dobruna vodi na Višegrad do koga, uz Drinu preko Foče i Goražda treba preći 190 kilometara do Trebinja, a odatle treba još 39 kilometara do Herceg Novog.

Postoji i opcija da se iz BiH u Foči odvoji preko graničnog prelaza Šćepan Polje ka Plužinama, a zatim preko Nikšića do mora. Za turiste koji su planirali odmor u Boki Kotorskoj putevi preko Višegrada i Foče su kraći nego preko blokirane magistrale kroz Prijepolje.

Trasa preko Novog Pazara

Putnicima iz centralnih i južnih delova Srbije bliža je trasa preko Novog Pazara i graničnog prelaza Mehov Krš ka Beranama i Rožaja, koja se kod Bijelog Polja uključuje na jadransku magistralu.

Saveti za blokirane u koloni

Protest malinara u PrijepoljuFOTO: EDIB TAHIROVIC / TANJUG
Protest malinara u Prijepolju

Za turiste koji su već krenuli na put i trenutno čekaju u koloni ispred Prijepolja, najbolje rešenje je da se vrate nazad do Priboja, a onda preko graničnog prelaza Uvac sa Bosnom i da idu preko Rudog i Čajniča na Pljevlja. Krug od Prijepolja preko Priboja, Uvca i Republike Srpske do Pljevalja je 140 kilometara, skoro tri puta duži od blokiranog pravca Prijepolje – Pljeva preko Jabuke.

Iz Auto-moto saveza Srbije, svima koji čekaju u koloni ispred Prijepolja, savetuju ovaj pravac.

– Postoji i mogućnost povratka do Nove Varoši, a zatim odatle pravcem Sjenica – Duga Poljana – Novi Pazar na Mehov Krš. Ova deonica od Nove Varoši do granice sa Crnom Gorom je 130 kilometara – kažu u AMSS.

Kraći, ali opasniji put preko Sjenice

Još jedan pravac, znatno kraći, postoji od Nove Varoši. Ide se preko Sjenice i sela Trijebine i Bare i koji se neposredno pre prelaza Gostun uključuje na blokiranu magistralu, ali u “zalađe” malinarske blokade. Ovaj alternativni pravac je 20 kilometara duži od blokiranog pravca, ali iz AMSS kažu da nije preporučljiv zbog uzanog kolovoza i šumskog područja kojim je trasiran.

blic.rs

Check Also

moja voda

OBAVJEŠTENJE: Moja Voda Petnaesti April

  OBAVJEŠTENJE: Moja Voda Petnaesti April Obavještavamo potrošače da će danas 05.07.2019.god. (petak) u periodu …

Powered by Master Media (TM)