Breaking News
Home / Zanimljivosti / Green Truck Award 2017 dobila Scania

Green Truck Award 2017 dobila Scania

Scania R 450 HighlineScania R 450 Highline

 

Prestižna nagrada Green Truck 2017  koju dodeljuju nemački stručni časopisi Verkehrs Rundschau i Trucker pripala je novoj generaciji kamiona Scania R 450 Highline.

Nagrada se zasniva na rezultatima ostvarnim na komparativnim testovima koje su sproveli Verkehrs Rundschau i Trucker. Na ovim testovima  Scania R 450 ostvarila je  prosečnu potrošnju od 23,7 litara na 100 kilometara.

„Održivost u potrošnji, bilo kroz dizel ili alternativna goriva ključno je pitanje za Scaniu i njene klijente“, tvrdi Peter Hornig, direktor Scania Deutschland Osterreich.
„Uz smanjenje potrošnje goriva, smanjuje se emisija CO2 i troškovi. Dakle, održivost i profitabilnost idu ruku pod ruku.“

U testu Scania je bila u konkurenciji tri konkurentska tegljača sa maksimalnom masom težine do 40 tona. Švedski proizvođač je dokazao svoje prednosti u odnosu na vozača, a  što se tiče profitabilnosti, Scania R 450 je sve nadmašila.

Scania je novu generaciju kamiona, predstavila prošle jeseni. U nekoliko komparativnih testova koje su sproveli evropski mediji pretekla je konkurenciju.

netauto.rs

Check Also

Energija

VEĆA ULAGANJA U ZELENU ENERGIJU Sve više zemalja ulaže u vjetroelektrane

  Globalna ulaganja u kapacitete za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora iznosila su prošle godine …

Powered by Master Media (TM)