Breaking News
Home / Region / Godišnjica ubistva Olivera Ivanovića

Godišnjica ubistva Olivera Ivanovića

114909
Danas se navršava godinu dana od ubistva Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda. I vlasti u Srbiji i predstavnici privremenih institucija u Prištini kažu da vode istragu, ali i pored tvrdnji i demantija o saradnji u ovoj istrazi, odgovora na pitanje – ko je i zašto ubio Olivera Ivanovića do danas nema.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u stranačke prostorije u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

 

 

Na godišnjicu ubistva, supruga Olivera Ivanovića će zajedno sa sinom upaliti svijeću u Hramu Svetog Save u Beogradu gdje će biti održan i pomen.

U Kosovskoj Mitrovici članovi Građanske inicijative SDP, prijatelji i poštovaoci okupiće se ispred stranačkih prostorija.

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji, godišnjicu ubistva obilježiće u 12.44 u spomen sobi “Kosmetske žrtve” u Beogradu.

I organizatori protesta “Јedan od pet miliona” obilježiće godinu dana od ubistva skupom od 18 časova ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

 

 

Njima će se priključiti i aktivisti Lokalnog fronta koji su iz Kraljeva peške došli do glavnog grada kako bi prisustvovali obilježavanju tog događaja.

U okviru istrage, kosovska policija uhapsila je trojicu Srba – Nedeljka Spasojevića, Dragišu Markovića i Marka Rošića zbog sumnje da su umiješani u ubistvo Olivera Ivanovića.

RTS

Check Also

bojko-dodik-Tan2019-2-15_84749904_0_620x0

Vučić: Potrebni su nam hrabrost i mudrost; Odlikovanja Borisovu i Dodiku na Sretenje (VIDEO)

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je povodom današnjeg praznika, Dana državnosti Srbije, odlikovanja zaslužnim …

Powered by Master Media (TM)