Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Aktuelnosti RS / FZO za ovu godinu nabavlja sedam lijekova za rijetka oboljenja

FZO za ovu godinu nabavlja sedam lijekova za rijetka oboljenja

089683

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske pokrenuo je postupak javne nabavke lijekova za rijetke bolesti, čime će ovim pacijentima biti obezbijeđeni pojedini najnoviji u svijetu dostupni lijekovi.

Zahvaljujući odgovornoj i brzoj reakciji svih nadležnih republičkih institucija obezbjeđeni su uslovi za raspisivanje javne nabavke za ove lijekove.

– Fond je javnu nabavku raspisao na osnovu potreba, koji lijekovi za koja oboljenja su potrebni i u kojim količinama, koje nam je dostavio Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, a nakon inicijative Komisije za rijetke bolesti Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite – navela je Filipović Ostojić, gostujući u Јutarnjem programu naše televizije.

U skladu sa tim, u otvorenom postupku za ovu godinu nabavlja se sedam lijekova za rijetka oboljenja.

– Riječ je o lijekovima za liječenje bolesti – cistična fibroza, Pompeova bolest, mukopolisaharidoza tip 2 i 4, Gošeova bolest, kao i lijek za liječenje akutnih napada angioedema. Vrijednost nabavke je 4,5 miliona KM bez PDV-a – navela je Filipović Ostojić.

Podsjećamo da je FZO Republike Srpske i do sada oboljelima od rijetkih bolesti finansirao neophodne lijekove, a ubuduće, nakon što se realizuje javna nabavka, trebalo bi da im budu dostupni u Republici Srpskoj i najnovije terapije koje se koriste u svijetu.

 

RTRS

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i  pridružite se u našoj  Viber zajednicu.

 

Check Also

foto: fb/Radio Stanica Vgd

Maturanti Srednjoškolskog centra “Ivo Andrić” iz Višegrada su, uz pjesmu i trubače, na ulicama Višegrada i Andrićgrada obilježili završetak srednjoškolskog obrazovanja

  Maturanti u Srpskoj kraj škole proslavili uz trubače Maturanti u Republici Srpskoj su uz …

Powered by Master Media (TM)