Breaking News
Home / Zanimljivosti / Ford pokreće proizvodnju električnih pikap modela

Ford pokreće proizvodnju električnih pikap modela

20190119092548_518636

 

Ford je najavio da će pokrenuti proizvodnju električnih pikap vozila F-serije.

Fordovi pikap modeli F-serije, poput najprodavanijeg vozila u SAD, modela F-150, čista su suprotnost električnim automobilima. Ogromnih su dimenzija, imaju veliku nosivost i troše mnogo goriva – ali ih Amerikanci jednostavno obožavaju.

Iz Forda su još ranije najavljivali kako bi u budućnosti mogli ponuditi F-150 sa plug-in hibridnim pogonom, i na tome navodno rade još od 2015, međutim sada iz ove kompanije stižu sasvim drugačije informacije.

Džim Farli, koji je Fordov predsjednik zadužen za globalna tržišta, izjavio je na jednoj automobilskoj konferenciji u Detroitu da će Ford elektrifikovati pikap modele F-serije. To znači da će praviti kako hibridne, tako i potpuno električne varijante ovih vozila.

 

 

Ovaj potez trebalo bi da označi početak velike transformacije Forda, a uvođenje novih hibrida i električnih vozila u ponudu trebalo bi da osigura da milijardu dolara vrijedna franšiza pikapova F-serije postane “otporna na budućnost”.

Ford na ovaj način vjerovatno želi da se pripremi na najavljeni dolazak Teslnog električnog pikapa, ali i na sve više cene fosilnih goriva u SAD.

(B92)

Check Also

Zanimljive dekorativne tehnike na zidovima 665 l

Zanimljive dekorativne tehnike na zidovima

Došlo je vreme da napravite promene u enterijeru i osvežite svoj životni prostor? Krečenje zidova …

Powered by Master Media (TM)