Breaking News
Home / Susjedne opštine / Foča / Foča dobila moderan bioskop-multipleks

Foča dobila moderan bioskop-multipleks

111562
Nakon Banja Luke, Prijedora i Andrićgrada, i Foča je dobila moderni bisokop – multipleks koji će se sastojati od tri sale – jedne velike i dvije manje sa 255 mjesta u Centru za kulturu i informisanje.

Projekcijom filma „Sjećaš li se Doli Bel“ od 16 časova u Foči svečano će biti otvorena velika sala Bioskopa “Doli bel” sa 175 sjedišta i modernom audio-video opremom kao i u svjetskim centrima za projekcije filmova, a ulaz je besplatan.

Svečanom otvaranju, kako je najavljeno, prisustvovaće Milorad Dodik predsjednik Republike Srpske i režiser Emir Kusturica.

Filmovi će biti prikazivani svakodnevno u u dva termina od 18 i 20 časova, a publika će imati priliku da prati najnovija filmska ostvarenja po cijeni od četiri marke.

Multipleks u Foči

Multipleks u Foči

Na spratu Centra za kulturu i informisanje uskoro će biti opremljene i dvije sale multipleksa “Doli Bel” sa 50 odnosno 30 mjesta.Ukupna vrijednost investicije je 1.200.000 maraka.

Bioskop je rezultat dogovora koji su u aprilu postigli predstavnici Centra za kulturu i informisanje i Opštine Foča sa proslavljenim srpskim režiserom Emirom Kusturicom i preduzećem “Lotika.

Prostor je Preduzeću “Lotika” dat na desetogodišnje korišćenje uz mogućnost produženja ugovora za dodatnih pet ili deset godina. Centar za kulturu i informisanje Foča će moći da koristi sale multipleksa za svoju scensku djelatnost.

rtrs

Slušajte Radio Višegrad uživo od 08:00 do 18:00 časova.

About admin

Check Also

ENTktkqTURBXy80NTQxNzIzYzQ0YTYwNjE4M2JlOTc5ZjE3M2UxMzJmOS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Novi udar na KLADIONIČARSKU MAFIJU u Foči: Prevarili 1.300 građana i zaradili 800.000 KM

Nastavkom akcije „Dojava“ na području Foče razbijena je nova kladioničarska mafija, za koju se sumnja …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by Master Media (TM)