Breaking News
Home / Srbija / Film “Šavovi” nagrađen u Berlinu

Film “Šavovi” nagrađen u Berlinu

20190215193947_523245

 

Film “Šavovi” osvojio je nagradu Europa Cinemas Label kao najbolji evropski film u programu Panorama, objavio je danas tročlani žiri Berlinskog festivala.

Ovo je petnaesti put da se na Berlinskom filmskom festivalu dodeljuje ova nagrada, saopšteno je iz Filmskog centra Srbije.

Žiri je ovim povodom izdao saopštenje u kojem navodi da je ovaj film dobar primjer moći filma kao vida umjetnosti.

 

 

 

 

 

“Sjajna režija, fotografija, montaža i vrhunske glumačke kreacije. Ovaj film je zasnovan na istinitim događajima i pokazuje da postoji mnogo nepravde u svijetu, ali, ako verujete u sebe i svoje emocije, možete da sruši te zidove. Priča slama srca. Kada pogledate ovaj film, on će dugo ostati u vama. Šta biste vi uradili da se to dogodi vama? Hrabrost lika majke u ovom filmu je istinski vanserijska. Sve čestitke reditelju Miroslavu Terziću”, naveo je žiri u saopštenju o dodjeli nagrade.

 

 

 

“Šavovi” će sada imati podršku mreže Europa Cinemas i bolji pristup bioskopskoj distribuciji zahvaljujući finansijskom podsticaju ovoj mreži bioskopa da uvrste ovu srpsko-slovenačko-hrvatsko-bosansko-hercegovačku koprodukciju na svoje repertoare. Nastanak filma podržao je Filmski centar Srbije.

 

 

 

U žiriju koji je dodijelio nagradu ovom filmu bili su Juha Elomäki iz Arthouse Cinema Niagara u Tampereu u Finskoj, Danijela Zuklić iz kompanije Thalia Programm Kino u Potsdamu u Njemačkoj i Marlena Gabriševska u ime poljske kompanije Kino Elektronik iz Varšave.

 

Tanjug

Check Also

138696

Umro glumac Igor Pervić

Srpski glumac Igor Pervić umro je jutros u svom stanu poslije duge bolesti. Ovu vijest …

Powered by Master Media (TM)