Breaking News
Home / RS - BIH / Politika RS - BIH / FAVORITI ZA GRADONAČELNIKA TREBINjA: Oba kandidata slaviće 17. februara

FAVORITI ZA GRADONAČELNIKA TREBINjA: Oba kandidata slaviće 17. februara

rs-oba (3)-d-curac_620x0

 

OBA trebinjska kandidata za gradonačelnika na dan vanrednih izbora 17. februara imaće razloga za slavlje. Sudbina je htela da i Saša Borjan iz PDP i Mirko Ćurić iz SNSD na taj dan proslavljaju rođendan.

Mirko Ćurić rođen je 17. februara 1979. godine, a njegov protivkandidat Saša Borjan rođen je 17. februara 1983. godine. Na dan izbora kažu da će jedan drugom čestitati najpre rođendan, a onda i pobedu, pošto će samo jedan od njih dvojice na poklon dobiti gradonačelničku funkciju.

– Te večeri, ko god pobedi, treba jedan drugom da čestitamo, a bez obzira na rezultat, verovatno ćemo obojica slaviti rođendan – rekao je Ćurić.

 

 

Oba kandidata pozivaju na fer kampanju i da pred građane izađu sa snagom reči, a da Trebinjci odluče koga žele za prvog čoveka grada.

– Naravno da ću čestitati rođendan protivničkom kandidatu, i kako god se izbori završe, imaćemo razloga za slavlje – istakao je Borjan.

A predizborna kampanja za gradonačelnika Trebinja počinje 2. februara. Ćurić ima široku podršku stranaka okupljenih oko SNSD i očekuje ubedljivu pobedu.

Borenović, Borjan i Govedarica

– Zahvaljujući svemu onome što smo uradili u protekle dve godine, i kako se ova vlast odnosila prema građanima, trenutna razlika je 80 prema 20 u korist SNSD. Do izbora razlika može biti samo veća. Tim, rad i energiju svi prepoznaju – istakao je Ćurić.

Na drugoj strani Borjan je kandidat PDP i SDS. Njegovu kandidaturu podržali su i lideri stranaka Branislav Borenović i Vukota Govedarica, kada je najavljena koalicija pod nazivom “Trebinje zaslužuje bolje”.

 

 

– Nisam se kandidovao iz inata već iz razloga što Trebinje zaslužuje bolju vlast od aktuelne, koja vodi grad već dve godine. Trebinjci su na rubu egzistencije – od penzionera do mladih. Zato je u osnovi našeg programa običan građanin Trebinja, nestranački simpatizer i nestranački aktivista – naglasio je Borjan.

CIK OVERIO KANDIDATURE

CENTRALNA izborna komisija BiH nakon izvršenih provera overila je kandidature za učešće na prevremenim izborima za gradonačelnika Trebinja. CIK je tako overio kandidaturu za gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića iz SNSD i Saše Borjana iz koalicije “Trebinje zaslužuje bolje”, koju čine SDS i PDP.

 

novosti.rs

Check Also

131245

Opozvani ambasadori u više zemalja

Predsjedništvo BiH opozvalo je sa dužnosti ambasadore BiH u Bugarskoj, Češkoj, Crnoj Gori, Egiptu, Grčkoj, …

Powered by Master Media (TM)