Breaking News
Home / RS - BIH / Sport RS - Bih / Fare Network objavio poziv za dodjelu grantova za projekte o antidiskriminaciji i inkluziji u fudbalu

Fare Network objavio poziv za dodjelu grantova za projekte o antidiskriminaciji i inkluziji u fudbalu

Action Weeks 2017

Internacionalna mreža za antidiskriminaciju i inkluziju u fudbalu, Fare Network, objavila je poziv za dodjelu grantova formalnim i neformalnim grupama, kojima će se sponzorisati organizovanje aktivnosti tokom najvećeg društvenog pokreta u polju antidiskriminacije i inkluzije u sportu, “Football People Action Weeks”.

Svi učesnici u ovom internacionalnom projektu, koji se dešava svake godine u mjesecu oktobru diljem Evrope, se priključuju impozantnom broju više od 100 000 učesnika.

Grantovi dostupni za 2017. godinu su u iznosima do 500 i 5000 eura za manje i veće događaje koji u svom cilju trebaju imati promociju antidiskriminacije i inkluzije manjina u fudbalu. Zainteresovane organizacije mogu aplicirati u periodu između 1. augusta i 10. septembra 2017. godine, a svi projekti trebaju zadovoljiti ciljeve kampanje “Football People” i održati se u periodu od 5. do 19. oktobra 2017.

“Želimo ljudima diljem Evrope pokazati kakav fudbal može biti, te kolika je on pokretačka snaga u društvenim promjenama, bez obzira na to ko je ko, odakle dolazi i gdje živi. Cilj nam je dosegnuti broj od 100 000 učesnika u pokretu “Football People”, pa ukoliko imate dobru ideju, obavijestite nas.” – izjavio je izvršni direktor Fare Networka, Piara Powar.

Za aplikaciju za manji grant, kliknite OVDJE, a za veći grant OVDJE.

Check Also

670

ILIĆ NA KAMPU “KOŠARKA BEZ GRANICA” TOKOM ALL STAR VIKENDA

Član košarkaškog kluba „Igokea“, Dalibor Ilić, pozvan je na kamp „Košarka bez granica“ tokom All …

Powered by Master Media (TM)