Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Aktuelnosti RS / Elektronskim putem do podataka o prebivalištu

Elektronskim putem do podataka o prebivalištu

208991

 

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Јujić i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, potpisali su danas u Banjaluci Sporazum o elektronskoj razmjeni podataka, čime će matične službe, podatak o prebivalištu lica, umjesto u pisanoj formi i putem pošte pribavljati na brži i jednostavniji način-elektronskim putem.

– Ovim Sporazumom će biti unaprijeđena saradnja između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i matičnih službi. Digitalizacija navedene usluge je od velikog značaja i za građane jer će ubrzati postupak upisa u matične knjige i omogućiti im da lakše i brže dođu do potrebnih dokumenata – rekla je Јujićeva, dodajući da je ovo nastavak uspješne saradnje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, koja je započeta prethodnih godina.

Јujićeva je podsjetila da su resorno Ministarstvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova, zajedničkim snagama uspostavili i elektronsku razmjenu podataka prilikom određivanja Јedinstvenog matičnog broja novorođenoj djeci, te u postupku readmisije zatim slanja obavijesti o promjeni prezimena supružnika nakon zaključenja braka te obavijesti iz knjiga umrlih.

Takođe, zajedno je realizovan i projekat “e-beba”.

Planirane aktivnosti u vezi Sporazuma o elektronskoj razmjeni podataka biće realizovane u okviru raspoloživih kadrovskih kapaciteta i bez dodatnih finansijskih sredstava.

RTRS

 

Check Also

racic

Račić: Od sljedeće godine direktan let za Atinu

  Očekujemo nove letove za Atinu ili neko grčko ostrvo, rekao je direktor Aerodroma Banjaluka …

Powered by Master Media (TM)