Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Aktuelnosti RS / Ekonomsko-socijalni savjet: O iznosu najniže plate odlučiće Vlada Srpske

Ekonomsko-socijalni savjet: O iznosu najniže plate odlučiće Vlada Srpske

216353

 

U Banjaluci je danas održana vanredna sjednica Ekonomsko-socijalnog savjeta Republike Srpske u okviru koje su socijalni partneri pregovarali o visini iznosa najniže plate za 2023. godinu.

 

 

Nakon jednoipočasovne rasprave, članovi Savjeta su se usaglasili da je neophodno povećati najnižu platu, ali nisu utvrdili zajednički prijedlog odluke, te će Vlada Republike Srpske u skladu sa zakonom samostalno odlučivati o visini iznosa najniže plate za 2023. godinu.

U okviru sjednice je razmatran i zahtjev ispred ЈU “Agencija za mirno rješavanje radnih sporova” za imenovanje miritelja i arbitara, nakon čega su usvojeni svi neohodni akti neophodni za raspisivanje javnog konkursa za izbor i imenovanje novih miritelja i arbitara za mirno rješavanje individualnih i kolektivnoh radnih sporova u Republici Srpskoj.

Sjednici je predsjedavao v.d. ministra rada i boračko-invalidske zaštite, Siniša Karan, a prisustvovali su ministarka finansija, Zora Vidović i čelnici reprezentativnih poslodavaca i sindikata – navedeno je u saopštenju Ekonomsko-socijalnog savjeta.

RTRS

 

Check Also

216947

Vipotnik u Višegradu o rješavanju problema plutajućeg otpada (VIDEO)

    Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Bojan Vipotnik, razgovarao je …

Powered by Master Media (TM)