Breaking News
Home / RS - BIH / Aktuelnosti RS - BIH / Edin Gačić ubijen u obračunu s policijom

Edin Gačić ubijen u obračunu s policijom

edin-gačić

 

Najtraženiji bjegunac u BiH, Edin Gačić, koji se sumnjiči za brutalno ubistvo pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića, te mještanina Podorašca Sauda Sultanića je ubijen od strane pripadnika MUP-a KS, potvrđeno je federalnim medijima.

Sarajevski portal “Avaz.ba” piše da je Gačić ubijen u obračunu s policijom, te da je tom prilikom jedan policajac lakše ranjen.

Mediji javljaju da je Gačić otvorio vatru na specijalce koji su ga okružili, nakon čega su oni uzvratili i ubili ga.

Povrijeđenom policajcu je navodno pomoć pružena na mjestu događaja, i ne radi se o ozbiljnim povredama.

 

 

 

Podsjećamo, Gačića je policija sumnjičila da je počinio dva ubistva, u mjestu Podorašac kod Konjica 6. februara i 9. februara u mjestu Suhodol kod Tarčina.

Gačić je osam dana bio u bjekstvu nakon monstruoznog ubistva u Podorašcu, a krvavi pir nastavio je i u Suhodolu, ubistvom policajca koji je bio zadužen za čuvanje objekta FUP-a.

 

 

Stanovnici BiH danima su bili u strahu zbog ubice koji se krio, zbog čega su podignute visoke mjere sigurnosti, a na terenu angažovane sve policijske snage.

Koliko je situacija bila ozbiljna Vlada KS je raspisala i nagradu u iznosu od 50.000 KM za informaciju koja će dovesti do hapšenja Edina Gačića. Gačić je inače višestruki ubica, a iz KPZ-a Bihać pušten je na slobodu još 2017. godine.

nezavisne.com

Check Also

Banjaluka05-Novac-ilustracija-copy-e1550133011855

Prevaranti od starca oduzeli 3.000 KM

  Dvije za sada nepoznate osobe prevarile su Trebinjca O.Ć. (74) od koga su uzeli …

Powered by Master Media (TM)