Breaking News
Home / RS - BIH / Aktuelnosti RS - BIH / Đokić u Kini o realizaciji projekta izgradnje HE “Buk Bijela”

Đokić u Kini o realizaciji projekta izgradnje HE “Buk Bijela”

117278
Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić drugog dana posjete Kini razgovaraće sa predstavnicima Kineske nacionalne aero-tehnološke korporacije za međunarodni inženjering o realizaciji projekta izgradnje Hidroelektrane “Buk Bijela”.

Kineska industrijsko-komercijalna banka i Korporacija za izvoz i osiguranje kredita izrazile su spremnost za saradnju i učešće u projektima u Republici Srpskoj, izjavio je Đokić.

Đokić je razgovarao juče u Pekingu sa zamjenikom generalnog direktora korporacije SINOSURE Vangom Hui i direktorom za finansiranje energetskih projekata u ICBC Čengom Tien o mogućnostima finansiranja projekta HE Buk Bijela, jednog od najboljih energetskih projekata u Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske.

– Želimo da ubrzamo sve aktivnosti na realizaciji projekta Buk Bijela i da što prije krenemo sa gradnjom – rekao je Đokić, napominjući da je veoma značajno što je i Kineska nacionalna aero-tehnološka korporacija, sa kojom Vlada Republike Srpske ima zaključen Memorandum o saradnji, spremna da uđe u ovaj veliki projekat i uloži maksimalne napore da se on što prije realizuje.

On je upoznao predstavnike kineskih finansijskih kompanija o tehničkim karakteristikama projekta HE Buk Bijela, za koji je koncesija za izgradnju dodijeljena matičnom preduzeću MH Elektroprivreda Republike Srpske i ZP HE na Drini kao konzorcijumu.

rtrs

About admin

Check Also

mup

Foča : Pronađen otuđeni „Audi 80“

Preduzimanjem  operativno taktičkih mjera i radnji kao i operativnim radom na terenu  policijskih službenici Policijske …

Powered by Master Media (TM)