Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / Dogovori oko isplate naknade za potopljeno zemljište

Dogovori oko isplate naknade za potopljeno zemljište

sastanak-1

Rješavanje problema  naknade za potopljeno zemljište,  ,tema je juče održanog sastanka načelnika opštine Višegrad Mladena Đurevića sa načelnicima  opština Rogatica i Srebrenica, Miloradom Jagodićem i Mladenom Grujičićem.

„ Ova problematika se spominje već duži niz godina“, rekao je Đurević, te istakao da će u narednom periodu zajedničkom inicijativom sa načelnicima pomenutih opština, raditi na konačnoj realizaciji isplate naknade.

„Radimo na tome  da uz pomoć Vlade Republike Srpske, predsjednika Milorada Dodika i zajedničkih institucija Bosne i Hrecegovine,a uz dogovor sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, dođemo do rješenja koje bi u velikoj mjeri značilo ovim lokalnim zajednicama“, dodao je Đurević.

Ovim povodom načelnik Rogatice Milorad Jagodić je naveo da je riječ o višemilionskim iznosima, na čiju se isplatu čeka više od 20 godina.

Nakon održanog sastanka, načelnik Srebrenice Mladen Grujičić je izjavio da se nada da će doći do dogovora kako bi sredstva koja pripradaju ovim opštinama bila na raspolaganju za povećanje budžeta i ulaganja u infrastrukturne projekte.

Radio Višegrad/opstinavisegrad.com

About admin

Check Also

Three_billboards

TRI PLAKATA IZVAN GRADA Od 22. do 28. februara u 18:00 i 20:00 časova

SEDAM NOMINACIJA ZA NAGRADU OSCAR SADRŽAJ FILMA: Neobična priča prati ženu koja kreće u pravi …

Powered by Master Media (TM)