Breaking News
Home / RS - BIH / Aktuelnosti RS - BIH / Dodik: Presuda Ratku Mladiću ŠAMAR SRPSKOM NARODU i srpskim žrtvama

Dodik: Presuda Ratku Mladiću ŠAMAR SRPSKOM NARODU i srpskim žrtvama

fAxktkqTURBXy82MDJjMmI0ZmU0Yzc4ODEyMjcxZjE0NjNmZjBmNzIyOC5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Presuda Haškog tribunala Ratku Mladiću predstavlja šamar srpskom narodu i njegovim žrtvama, izjavio je danas Milorad Dodik, predsednik Srpske.

– Nažalost, doživotni zatvor generalu i ratnom komandantu Vojske Republike Srpske nije iznenađenje, već logičan sled u uslovima nejednakog tretmana prema počiniocima ratnih zločina u BiH – ocenio je Dodik.

Ističe da će presuda osnažiti stav srpskog naroda da je Ratko Mladić heroj, čovek koji jeu nemogućim uslovima vodio Vojsku RS i koji je sprečio novi genocid na Srbima.

– Ta presuda ne može da utiče na istorijske činjenice. Mladiću ne može da sudi sud, Mladiću će suditi istorija. Niko u Srpskoj nije bio naivan i verovao da će Mladiću suditi u Hagu; njega su samo doveli na to mesto da mu pročitaju unapred donetu presudu – naveo je Dodik, koji se osvrnuo i na statistiku koja govori o obimu stradanja u BiH.

– Odnos haškog suda prema srpskim žrtvama je ponižavajući i nepravedan. Statistika rada Haškog tribunala kaže da su srpske žrtve dva puta ubijene – rekao je Dodik, izrazivši žaljenje zbog svih žrtava na prostoru BiH.

Umesto da slično vidimo i sa druge strane, dodao je, svedoci smo „njihovog likovanja nakon oslobađajuće presude Naseru Oriću“.

– Neretko se može čuti da se preko presuda Haškog tribunala pokušava prekrojiti istorija od 1992. do 1995. godine. Te presude će biti predmet izučavanja, ali neće ih izučavati istoričari već struka, koja je u Hagu onemogućila razvoj pomirenja u BiH – smatra Dodik.

Ocenjuje da bi se, gledajući presude, moglo zaključiti da ovde nije vođen težak građanski rat, već da se afirmiše mudžahedinska ideologija Alije Izetbegovića.

– Zadat je udarac BiH, koja se na ovaj način pokazuje se kao nemoguća i duboko podeljena zemlja. Na ovaj način ne može se obezbediti pomirenje među narodima u BiH. Ovo nije presuda Srpskoj, niti presuda srpskom narodu ili srpskoj vojsci. Presudom Mladiću je osuđeno naše pravo na slobodu i otadžbinu – kategoričan je predsednik Srpske.

On nije optimista da će se nešto promeniti nakon žalbe.

– Moramo da se okupiomo oko ideje koja se zove Republika Srpska, Srbija, srpski narod, i negovati sve što nas čini slobodarskim narodom. Haški tribunal je pokušao da ispuni svoju misiju, to je misija podvale srpskim žrtvama i narodu, ali nije uspeo u tome – zaključio je Milorad Dodik.

blic.rs

Slušajte Radio Višegrad uživo od 08:00 do 18:00 časova.

About admin

Check Also

zSHktkqTURBXy85NGU4OTNjNWU0YTliY2U3ZjlkZGZkOTZiZDQ5ZTdjNy5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

RECEPT ĆE BITI OBAVEZAN I ZA BRUFEN Zdravstvena inspekcija češlja apoteke u Srpskoj

Rapten K, analgin 500 mg, brufen 400 mg, rapten duo i hloramfenikol samo su neki …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by Master Media (TM)