Breaking News
Home / Susjedne opštine / Užice / Zlatibor / Do Zlatibora za najviše dva sata i 10 minuta

Do Zlatibora za najviše dva sata i 10 minuta

41071081960435c355e3a2541251235_w640

 

“Na Svetog Nikolu otvaram auto-put Čačak-Požega”, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa amabasadorkom Kine Čen Bo.

“Mi smo uprkos situaciji sa koronom dobili danas konačno obećanje od Žanga (iz CRBC-a) da će do Svetog Nikole, 19. decembra, biti završen auto-put Čačak – Požega, tako da ćemo moći za Svetog Nikolu auto-putem da idemo do Požege”, rekao je Vučić.

Dodaje da će se stizati do Zlatibora za najviše dva sata i 10 minuta, dok se sada putuje tri sasta i 40 minuta.

 

 

Predsednik je, takođe, najavio da će biti ugovoren i nastavak gradnje auto-puta dalje od Požege do Boljara i da će se odmah krenuti sa radovima, kao i da je dogovorena cena od oko 1,5 milijardi evra.

Vučić je najavio i da će gradnja Fruškogorskog koridora, od Novog Sada do Rume, početi već krajem prolaće ili početkom leta.

Podsetio je da se već gradi auto-put i brza saobraćajnica Ruma – Šabac – Loznica.

Kazao je da će CRBC graditi i obilaznicu oko Loznice u vrednosti od 37 miliona evra, ali i da će se graditi obilaznica oko Novog Sada sa dodatnim mostom na Dunavu. Vrednost obilaznice oko Novog Sada je 129 miliona evra.

Vučić navodi da su počeli i zvanični pregovori za izgradnju brze saobraćajnice od autoputa kod skretanja za Požerevac do Golupca, kao i da je plan da se produži do Majdanpeka, ali i Negotina i Kladova, kako bi se održao istok Srbije i životu i podigla ekonomija.

 

 

 

Predsednik je rekao da će biti izgrađena i industrijska zona u Prahovu.

Kada je reč o obilaznici oko Beograda, Vučić kaže da se radi sa Kinezima deo do Bubanj Potoka, ali da ostaje da se napravi još jedna deonica do Pančeva kako bi kopletan saobraćajni prsten bio završen, zajedno sa novim mostom na Dunavu kod Vinče. Za tu deonicu je potebno više od 700 miliona evra.

 

TANJUG

Check Also

UUck9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWldFN01EQV8vNmJiNGM3NGY4OWVlZWVhYmNlODM5Njc4NTE2YjhlZmQuanBnkZMCzQJCAIEAAQ

55 KABINA PO 10 MESTA, VOŽNJA TRAJE 25 MINUTA Zlatiborska gondola danas prima prve putnike

  Zlatiborska „Gold gondola”, nakon što je dobila upotrebnu dozvolu, počinje svoj rad danas kada …

Powered by Master Media (TM)