Breaking News
Home / Zanimljivosti / Djeca zbog ljutog čipsa završavaju u bolnicama, doktori upozoravaju na opasan izazov

Djeca zbog ljutog čipsa završavaju u bolnicama, doktori upozoravaju na opasan izazov

20220921093557_736819

 

Ako ste prisutni na društvenim mrežama, posebno na TikToku, možda ste već čuli za #OneChipChallenge. Zbog ovog novog izazova, koji je osmislila kompanija Paqui, koja proizvodi tortilje, mnogo djece već je završilo u bolnicama.

 

 

Na web stranici kompanije navodi se da novi čips koji su lansirali na tržište sadrži izuzetno ljutu papričicu, a korisnike se podstiče da pokušaju pojesti čitavu kesicu pa pričekati što je duže moguće da nešto ne popiju, a onda objave svoje reakcije na internetu.

No medicinski stručnjaci upozoravaju da je mnogoj djeci to uzrokovalo nepodnošljive bolove, zbog kojih su hospitalizovana.

Tiktokerka @angela_b157 objavila je video svoje nećakinje koja je završila u bolnici nakon što je sudjelovala u izazovu. Kladila se u 50 dolara da će uspjeti, pa je uprkos ljutini jela čips dok joj usta nisu poplavila. Opekotine su se povećavale i tjerale joj suze na oči pa je na kraju završila u bolnici, gdje su joj lijekovima ublažili intenzivne bolove u želucu.

Djeca su hospitalizirana i u Kaliforniji, Teksasu i Alabami, a školski okruzi u Džordžiji i Koloradu upozorili su roditelje na izazov nakon što je nekoliko učenika propustilo nastavu uslijed konzumacije čipsa. Jedan učenik u Teksasu čak je izgubio svijest u učionici, izvijestio je KBTX. Dr Gaylord Lopez iz Georgia Poison Control Centera upozorio je da jedenje čipsa može uzrokovati ozbiljnu štetu.

 

 

(Index)

 

Check Also

39987_99804-car-dusan-u-dubrovniku_iffk

KOLIKO JE STROG BIO “DUŠANOV ZAKONIK” – ovo su bile kazne

  PORED Zakonopravila Svetog Save, Dušanov zakonik najvažniji zakon Srbije u srednjem veku.  Svoju vladavinu …

Powered by Master Media (TM)