Breaking News
Home / Zanimljivosti / Dizajnerski crtež najavljuje Audi Q8

Dizajnerski crtež najavljuje Audi Q8

Audi-Q8-crtez-18-1

Audi, nemački proizvođač premium automobila objavio je dizajnerski crtež svog novog SUV modela i najavio pet video klipova kroz koje će postepeno da otkriva detalje o njemu uoči zvanične premijere koja je planirana za jun.

Audi je najavio sportskiju verziju modela Q7 početkom 2017. godine, kada je na Salonu automobila u Detroitu predstavljen i Q8 koncept.

Nagađanja o datumu kada će da se pojavi produkcijska verzija ovog modela traju više od godinu dana, a kompanija je nedavno potvrdila da će premijera da bude u junu.

Audi je objavio i prvi dizajnerski crtež modela Q8 na kojem je prikazan zadnji deo automobila. Osim toga, proizvođač iz Ingolštata najavio je seriju od pet video epizoda, kroz koje će od 21. maja do 5. juna postepeno da otkriva novi model.

Audi Q8 baziran je na MLB Evo mehaničkoj platformi, a očekuje se da će osnovnu verziju da pokreće četvorocilindarski 2.0 turbo benzinski motor od oko 250 konjskih snaga. U ponudi će da bude i moćnija verzija koju će da pokreće 3.0 V6 motor od oko 350 KS.

Audi će kasnije u ponudu da uvrsti i plug-in hibrid sa ovim trolitarskim V6 motorom, koji će u kombinaciji sa elektromotorom da generiše skoro 450 KS. Isključlivo na elektro pogon hibridna verzija moći će da prevali oko 60 km.

Top verzika u gami Q8 rezervisana je za verziju RS Q8, za koju je predviđen četvorolitarski twin-turbo V8 motor koji razvija snagu od oko 530 KS.

netauto.rs

Check Also

Zanimljive dekorativne tehnike na zidovima 665 l

Zanimljive dekorativne tehnike na zidovima

Došlo je vreme da napravite promene u enterijeru i osvežite svoj životni prostor? Krečenje zidova …

Powered by Master Media (TM)