Breaking News
Home / Susjedne opštine / Užice / Zlatibor / Deonica duga 27 kilometara povezaće Zlatibor, Zlatar i Pribojsku banju FOTO

Deonica duga 27 kilometara povezaće Zlatibor, Zlatar i Pribojsku banju FOTO

85778942162322440670cc967094980_w640

 

Radovi na rekonstrukciji pravca koji spaja Kokin Brod i Pribojsku banju teku prema planovima, a pojačan intenzitet očekuje se sa poboljšanjem vremenskih uslova.

Ova deonica je žila kucavica Zlatiborskog okruga jer će spojiti tri najveće ovdašnje turističke destinacije Zlatar, Zlatibor i Pribojsku banju i ujediniti ih na turističkoj mapi.

 

Uskoro se očekuje i završetak radova, a da se sve odvija predviđenom dinamikom lično se uverio i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

“Kako bi se radovi što pre završili angažovana je još jedna firma iz Novog Pazara. Svesni smo koliko ova deonica znači svim građanima ne samo Priboja, već i Nove Varoši jer na ovaj način se stiču još bolji uslovi za dolazak novih investitora i formiranje industrijske zone na Kokinom brodu. Ovaj kraj dugo je bio nerazvijen, sada vidimo da se ta situacija menja, a devastirane opštine konačno dižu iz pepela poslednjih nekoliko godina sa izgradnjom novih puteva i otvaranjem novih fabrika”, izjavio je Momirović.

Foto: RINA
Foto: RINA

Rekonstrukcija ovog putnog pravca dugačkog 27 kilometara započela je u junu prošle godine, a završetak radova se očekuje za par meseci. Od velike je važnosti i za poljoprivrednike ovog kraja jer će sada moći lakše da na tržište plasiraju svoje proizvode.

 

“Ovo je najvažnija infrastrukturna tačka Nove Varoši, jer sa izgradnjom novih puteva povećava se značaj naše idnustrijske zone. Očekujemo uskoro u novu halu da stigne još jedan investitor, ponuda imamo zaista puno, a posao će dobiti naši sugrađani. Imamo još oko 12.500 kvadrata slobodnog prostora za firme koje će useliti upravo kod nas, koji će instalirati nove proizvodne kapacitete”, kazao je Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

 

 

IZVOR: RINA

Check Also

zlatibor

Zlatibor ne ide samo u visinu – počela izgradnja obilaznice, koja će ubrzati saobraćaj iz smera Crne Gore ka Višegradu ili Bajinoj Bašti

  Na Zlatiboru je počela izgradnja 9,5 kilometara obilaznice, koja će ubrzati saobraćaj iz smera …

Powered by Master Media (TM)