Breaking News
Home / Region / DAN POSLE: Na severu Kosova mirno, ali napeto, uhapšeni Srbi danas pred prištinskim sudom

DAN POSLE: Na severu Kosova mirno, ali napeto, uhapšeni Srbi danas pred prištinskim sudom

01KM_620x0

KOSOVSKA MITROVICA – U severnom delu Kosovske Mitrovice jutros je mirno ali napeto.

Posle jučerašnjih mirnih protesta zbog hapšenja četiri osobe i poruka koje su sa tih skupova upućene, a to su da će Srbi ostati na svojim ognjištima ali da traže ukidanje takse od 100 odsto na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine i puštanje na slobodu uhapšenih Srba, vanredno je sinoć zasedao krizni štab.

Na sastanku kriznog štaba četiri opštine na severu Kosova utvrđeni su dalji koraci za organizovanje normalnog života.

Subotom je ovde pijačni dan, a jutros je primetno manje prodavaca, koji nisu došli zbog uvedenih taksi a manje ih je iz srpskih sredina iz centralnog dela Kosova, kojima je ova pijaca jedino mesto gde mogu da prodaju svoje proizvode.

 

 

 

Građani navode da nisu uplašeni, ali da je sve teže da mirno prihvate stalne tenzije i odluke koje donose vlasti u Prištini.
UHAPŠENI SRBI DANAS PRED PRIŠTINSKIM SUDOM

Advokat Dejan Vasić, pravni zastupnik Dragiše Markovića, jednog od četvorice Srba uhapšenih u severnoj Kosovskoj Mitrovici, kazao je da je njegov klijent trenutno smešten u policijskoj stanici u Prištini i da će danas biti izveden pred Osnovni sud u Prištini. Vasić je rekao da nema preciznu informaciju zbog čega su četvorica Srba uhapšena, ali da se dovode u vezu sa ubistvom predsednika Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda (SDP)” Olivera Ivanovića.

On je za Radio-televiziju Srbije ocenio da je “čudno” to što se uhapšeni nalaze u Prištini, s obzirom da se ubistvo dogodilo u severnoj Kosovskoj Mitrovici, zbog čega smatra da predmet treba da bude u tom gradu.

 

 

Čudnim je nazvao i to što je njegov branjenik već bio u postupku i kućnom pritvoru povodom istrage o ubistvu Olivera Ivanovića.

Dragiđa Marković je već privođen tokom istrage za ubistvo Ivanovića, pošto je bio osumnjičen da je uklonio čauru metka iz pištolja sa mesta zločina.

Advokat Vasić je rekao da, pored dvojice uhapšenih policajaca, koji su kolege, druga dvojica uhapšenih među sobom “nemaju nikakve veze”.

 

Beta

Check Also

677z381_677z381_hram-hrista-spasitelja-podgorica-wiki-kkdd

Tri stotine crnogorskih advokata potpisalo proglas protiv zakona o veroispovesti

  Više od tri stotine advokata potpisalo proglas „Advokati brane Pravo i Pravdu”, u znak …

Powered by Master Media (TM)