Breaking News
Home / Zanimljivosti / Dacia najavljuje velike promene na novom Loganu

Dacia najavljuje velike promene na novom Loganu

Dacia-Logan-3Gen

Tokom naredne dve godine pojaviće se treća generacija popularnog modela Dacia Logan, čiji je razvoj u toku, a kako naglašava kompanija, novi automobil biće u mnogome promenjen.

Druga generacija budžetskog modela koristi dorađenu verziju platforme B0 Global Access, koja je sada označena kao B0+. Ova platforma debitovala je 2005. godine, a njeni koreni potiču od druge generacije Renault Clio iz 1998. godine. Renault i Dacia nastaviće saradnju u istom pravcu, odnosno zbog uštede planiraju da postave novi Logan na već proverenu arhitekturu.

Prema francuskom časopisu L'Argus, to je dograđena verzija CMF-B modularne platforme koju Renault planira da koristi za sledeću generaciju subkompakta Clio, koji će da se pojavi sledeće godine. Modularna platforma imaće dve varijante – High Spec, što znači da će model biti opremljen sa više elektronike i naprednom tehnologijom i Access Spec, koja je namenjena za jednostavnije verzije sa jednostavnom arhitekturom i skromnim karakteristikama u pogledu komfora i izolacije od buke.

Istovremeno, korišćenje sve više i više standardnih komponenti u različitim modelima takođe dovodi do uštede odnosno smanjanja troškova. Ovo će da bude treća generacija Logana, koja će da koristi mnoge komponente modela Renault i Nissan.

Ostale informacije u vezi sa trećom generacijom Logana odnose se na paletu motora, gotovo je sigurno da će se u njoj naći novi 1,3-litarski dCi turbo motor i modernizovana verzija izuzetno uspešnog 1,5-litarskog dCi turbodizela.

netauto.rs

Check Also

28279352_2078427935733550_9126024276084115396_n-720x650

Srbija : ugovor na papiru više neće biti potreban

  Sezonske radnike u poljoprivredi od ove godine poslodavci će moći da angažuju elektronski, putem …

Powered by Master Media (TM)