Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Politika RS / Izbori / Izbori 2018 / Cvijanovićeva položila zakletvu

Cvijanovićeva položila zakletvu

129640
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i potpredsjednici Ramiz Salkić i Јosip Јerković položili su zakletvu.

“Stabilne institucije znače i stabilnu Republiku Srpsku. Ovim pokazujemo našu sposobnost da na demokratski način provedemo izbore. Republika Srpska je na prvom mjestu”, poručila je predsjednica Srpske.

On je naglasila da su jake institucije najbolja odbrana opstanka Republike Srpske.

Željka Cvijanović (Foto: RTRS)

Željka Cvijanović (Foto: RTRS)

 

“Konstituisana je Narodna skupština, uskoro će biti i nova Vlada Republike Srpske. Tu je i program ekonomskih reformi, te budžet za sljedeću godinu. U naredne četiri godine nailazićemo na brojne prepreke, ali sve ćemo ih pokušati prevazići u interesu Srpske, ali i svih njenih građana”, kazala je Cvijanovićeva.

Kaže da Republika Srpska mora biti dominantna, mnogi su joj radili o glavi, ali izbori su pokazali da je ona i građanima na prvim mjestu,.

“Crpska nikada jača i odlučnija da odbranimo sve tekovine za koje smo se borili. Јaka stabilna, prosperitetna Republika Srpska, sa jasnim političkim stavom i ne plaši se da ga ispolji. To je Republika koja je poštovana spolja, ali i iznutra, gradeći mostove sa svima, čak i onda kada se čini da su razlike nepremostive. Mnogo toga možemo uraditi, ako smo jaki, ako zajedno radimo”, izjavila je Cvijanović.

On je dodala da je i kao premijerka Republike Srpske u protekle četiri godine radila sa tim ciljem.

“Sada je Republika Srpska stabilna”, rekla je novoizabrana predsjednica.

rtrs

Check Also

174DDF1B-0E69-4447-B1C0-FDD831D58F95

Poslanički klub SP-a traži od Viškovića da smijeni Đokića

Poslanici Socijalističke partije u Narodnoj Skupštini Republike Srpske napustili su današnju sjednicu Izvršnog odbora partije, …

Powered by Master Media (TM)