Breaking News
Home / Susjedne opštine / Užice / CISTERNE ZA ERE: Počelo privremeno snabdevanje Užičana

CISTERNE ZA ERE: Počelo privremeno snabdevanje Užičana

20-s-cisterne_620x0

 

PRVI dan privremenog snabdevanja Užičana vodom za piće iz cisterni koje su raspoređene na više lokacija u gradu je protekao bez većih problema.

Ovakav režim isporuke je neophodan posle uključivanja jezera Vrutci u sistem jer se voda iz akumulacije može koristiti za piće tek posle tri uzastopne analize koje će pokazati da je isporučena česmovača ispravna.

– Fabrika za preradu vode na Cerovića brdu je bez problema prešla na korišćenje vode sa akumulacije Vrutci, a za privremeno snabdevanje su obezbeđene 24 auto-cisterne koje vodu isporučuju na 73 lokacije, a tu je i 26 stacionarnih cisterni namenjenih ustanovama i privredi – saopšetno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije, uz napomenu da su cisterne dezinfikovane i kvalitet vode iz njih redovno kontroliše ovdašnji Zavod za javno zdravlje.

 

 

Inače, akumulacija Vrutci je iz sistema vodosnabdevanja isključena pre pet godina, posle pojave toksičnih cijanobakterija u jezeru, pa je grad na Đetinji prešao na izvorište Sušičko vrelo.

– Uveravamo sugrađane da će novo postrojenje Užičanima isporučivati vodu koja u potpunosti odgovara Pravilniku o higijenskoj ispravnosti – zaključuje direktor ovdašnjeg “Vodovoda” Duško Ljujić.

NOVAC

UŽIČANI su nedavno uspešno završili rekonstrukciju i dogradnju sopstvene Fabrike vode, za šta je Vlada Srbije obezbedila 650, lokalna samouprava 80, a ovdašnji “Vodovod” 50 miliona dinara.

novosti.rs

Check Also

F3Wk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTTJNN01EQV8vMzI4NzY2ZjI1ZTc0ZGY3ZGM3NTMzODNmMzIzODY1OTQuanBlZ5GTAs0EsACBoTAB

„Užice u susret Božiću“ počinje koncertom Marije Šerifović (VIDEO)

U Užicu će na Trgu partizana, od 2. do 7. januara, biti organizovan program „Užice …

Powered by Master Media (TM)