Breaking News
Home / BIH / Federacija BiH / ČESTITAO DAN REPUBLIKE SRPSKE, NAPRAVILI MU PAKAO OD ŽIVOTA: Mladi rukometaš iz Bugojna pred otkazom, pretili mu smrću

ČESTITAO DAN REPUBLIKE SRPSKE, NAPRAVILI MU PAKAO OD ŽIVOTA: Mladi rukometaš iz Bugojna pred otkazom, pretili mu smrću

307101_v_f

 

SRPSKI rukometaš Miloš Čekić, igrač bugojanske Iskre, pred otpuštanjem je iz tog kluba jer je na društvenim mrežama čestitao rođendan Republici Srpskoj, prenose mediji.

Čekić je u ponedeljak okačio fotografiju granica Republike Srpske, sa natpisom “Ti si moj zavet. Rodila si najhrabrije i najhrabriji te branili”, što se nije svidelo navijačima kluba iz Federacije BiH i ljudima iz Bugojna.

 

 

Usledili su pozivi da klub raskine ugovor sa njim, a prvi čovek Iskre Ejub Zukić pokušao je da objasni situaciju za “Sport sport ba”.

– Sve što kažem, govorim u svoje ime. Naravno, osuđujemo svaku vrstu nacionalnog ispada, ali mislim da je ovo malo preterano. On je mlad momak, ne zna šta to znači ni koga vređa. Ovde nikada nismo imali nijedan incident, a reakcije su žestoke. To je razumljivo. Garantujem da sa svojih 21 godina nije svestan šta je hteo da kaže, ali opet treba biti realan i reći da politika i sport ne idu zajedno. Ako bismo bili objektivni, trebalo bi da kažemo da 95 odsto Srba u RS razmišlja isto kao i on – rekao je Zukić.

On kaže da mladi igrač nikada nije uzrokovao nikakav incident, kao i da je kvalitetan igrač.

Zukić je priznao da mu je Čekić pričao i o pretnjama smrću.

 

– Momci sada treniraju, ja sam u klubu, a on nije došao na trening. Rekao mi je da se plaši i da zato nije došao. Dobijao je i pretnje, čak i da će ga ubiti, ali to su gluposti. Odrastao je bez oca, dete je, rekao sam mu: “Sine, zašto ti treba ova muka?” Stav ljudi u klubu je da je to neprihvatljivo, ne znam šta će biti konačna odluka.

novosti.rs

Check Also

216947

Vipotnik u Višegradu o rješavanju problema plutajućeg otpada (VIDEO)

    Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Bojan Vipotnik, razgovarao je …

Powered by Master Media (TM)