Breaking News
Home / Zanimljivosti / C5 Aircross najmodularniji SUV u svom segmentu

C5 Aircross najmodularniji SUV u svom segmentu

Citroen C5 AircrossCitroen C5 AircrossCitroen C5 Aircross

Citroen je predstavio novi SUV sa velikim točkovima, robusnog i mišićavog dizajna, podignutom klirensu, i potpuno Citroen po svojoj ličnosti, grafičkim elementima i širokoj ponudi personalizacija. Novi SUV C5 Aircoss je najudobniji i najmodularniji u svom segmentu, “Best in Class” po pitanju zapremine prtljažnika (od 580 do 720 litara zavisno od toga da li su sedišta pomerena). Nosilac je programa Citroen Advanced Comfort sa glavnim inovacijama poput hidrauličnih progresivnih jastuka, sedišta Advanced Comfort i tri nezavisna, klizna, preklapajuća i rasklopiva sedišta, 20 tehnologija za pomoć u vožnji i šest tehnologija za konektivnost.

Novi SUV C5 Aircross opremljen je hidrauličnim progresivnim jastucima, Citroen-ovom inovacijom koja je rezultat stručnosti brenda po pitanju prianjanja uz tlo. Ova tehnologija, koja je proizašla iz iskustva brenda u automobilskim trkama, omogućava apsorpciju nepravilnosti, naročito, pri odskakanju. Ona nudi veću slobodu pri kretanju automobila, što stvara utisak letećeg ćilima, odnosno, utisak da automobil klizi po putu.

Široka i udobna sedišta novog SUV-a C5 Aircross odaju utisak putnicima da sede u fotelji ili u pokretnoj dnevnoj sobi. Pena debljine 15 mm stvara njihovu mekoću i izdržljivost. Prednja sedišta su napunjena veoma gustom penom koja sprečava loše držanje nakon dugih sati vožnje. Sedišta imaju podešavanje visine, naslone za glavu, koji mogu da se podese po visini i dubini, kao i sistem koji masira više tačaka.

Sa tri nezavisna, klizna i preklopna sedišta pozadi, novi SUV C5 Aircross je najmodularnije vozilo u svom segmentu. Ova sedišta su iste širine i mogu da se pomeraju napred-nazad, što omogućava podešavanje prostora u kabini ili prtljažniku. Ona mogu da se podese u pet položaja, a mogu i da se preklope kako bi se dobio ravan pod ili prtljažni pod sa dve visine. Novi SUV C5 Aircross raspolaže i mnogobrojnim pregradama, uključujući i centralni naslon za ruke u kom se nalazi veliki hlađeni odeljak.

C5 Aircross nudi gamu snažnih i efikasnih Euro 6.2 motora sa 6-stepenim ručnim menjačem BVM6 ili 8-stepenim automatskim menjačem: dve benzinske verzije: PureTech 130 S&S BVM6 i PureTech 180 S&S EAT8; tri dizel verzije: BlueHDi 130 S&S BVM6, BlueHDi 130 S&S EAT8 i BlueHDi 180 S&S EAT8.

Pored efikasnih i performantnih dizel i benzinskih motora od 130KS do 180KS i novim automatskim menjačem EAT8, C5 Aircross biće prvi Citroen-ov model koji će, od kraja 2019. imati tehnologiju Plug-in Hybrid PHEV.

Novi SUV C5 Aircross proizvodiće se u Francuskoj, u fabrici Ren-la Žane i biće u prodaji u Evropi krajem 2018. godine.

netauto.rs

Check Also

Zanimljive dekorativne tehnike na zidovima 665 l

Zanimljive dekorativne tehnike na zidovima

Došlo je vreme da napravite promene u enterijeru i osvežite svoj životni prostor? Krečenje zidova …

Powered by Master Media (TM)