Breaking News
Home / Susjedne opštine / Rogatica / Brutalno ubistvo Rade Abazović – 17 godina poslije

Brutalno ubistvo Rade Abazović – 17 godina poslije

215246

 

Na porodičnom groblju u selu Bjelogorci nadomak Rogatice, članovi porodice prislužili su svijeće i odali poštu Radi Abazović, koju su pripadnici EUFOR-a smrtno ranili na današnji dan 2006. godine. Tada su teško ranili Radinog supruga Dragomira i maloljetnog sina Dragoljuba. Komanda EUFOR-a nikada nije priznala da su italijanski karabinjeri osiono, greškom, pucali na civile, niti je za mirnodopsku golgotu porodice Abazović bilo ko odgovarao.

Na imanje Abazovića upali su u tucindansku zoru. Dok se porodica pripremala za božićne praznike. Kuću opkolili. I najbrutalnije zapucali, italijanski “mirotvorci” sa fantomkama na glavama! Teško ranjenu Radu, u krvi da leži u vlastitom dvorištu, ostavili su dva sata. Nisu dozvolili da joj se pomoć ukaže.

Izdahnula je kasnije na operacionom stolu! Ljekari su uspjeli da spasu dječaka Dragoljuba, ranjenog u stomak i supruga i oca Dragomira kojem su pucali u potiljak! Ostavili su petoro djece bez majke. Sa ocem koji se od zadobijenih povreda nikada nije oporavio.

 

 

RTRS

 

Check Also

20220829145027_431563

U direktnom sudaru dok Višegrada poginuo otac troje djece

  Dražen Limić (47) iz Rogatice poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u …

Powered by Master Media (TM)