Breaking News
Home / Zanimljivosti / Briga o kućnim ljubimcima tokom zime

Briga o kućnim ljubimcima tokom zime

18cb4412b3fd96d4c2c15944894f7ea5_XL

10 saveta o tome kako na najbolji način da zaštitite kućne ljubimce od niskih temperatura, snega i leda.

Kako zaštititi kućne ljubimce tokom zime

macka na snegu

1. Mačku držite u kući ili stanu. Napolju mačka može da se smrzne, izgubi ili povredi. Takođe, mačke koje lutaju su podložne infektivnim bolestima.

2. Tokom zime, mačke koje žive napolju mogu da se zavuku ispod haube automobila. Kada palite motor, mačka može da se povredi. Da to sprečite, pre nego što upalite motor lupite nekoliko puta po haubi kako bi uplašili mačku koja se tu eventualno sakrila.

 

3. Tokom snežnog nevremena ne puštajte psa sa uzice tokom šetnje, jer psi usled hladnoće gube čulo mirisa i teško mogu da pronađu put do kuće.

4. Temeljno obrišite šape i stomak psu nakon povratka iz šetnje. Na njima mogu da se zadrže so, antifriz i ostale opasne hemikalije koje pas može da poliže sa šapa.

pas u zimskom kaputicu

5. Nikada ne šišajte psa do kože tokom zime, jer mu duže krzno obezbeđuje toplotu. Kada ga kupate zimi obavezno ga dobro osušite pre izvođenja u šetnju. Ukoliko imate kratkodlakog ljubimca obezbedite mu odgovarajući kaputić.

6. Ne ostavljajte psa ili mačku same u autu tokom hladnog vremena. Auto može da bude poput frižidera, tj. da održava hladnoću, pa se vaši ljubimci mogu smrznuti.

stene tokom zime

7. Štenci ne podnose tako dobro hladnoću kao stari psi, pa im može biti problem čak i da vrše nuždu napolju. I stare i bolesne pse izvodite napolju samo kad treba da se olakšaju.

8. Ako vaš pas provodi dosta vremena napolju potrebno je da mu povećate ishranu, naročito proteine, kako bi i on i krzno bili u top formi.

9. Očistite sva mesta na kojima ste prosuli antifriz, jer je on smrtonosan i za pse i mačke. Veterinari preporučuju korišćenje propilena umesto etilen glikola.

kutak za psa

10. Obezbedite kućnom ljubimcu toplo mesto za spavanje, udaljeno od promaje. Udoban kutak sa toplim ćebetom ili jastukom je idealno mesto za njih.

Izvor: Patty Whack Dogs

napravisam.rs

Slušajte Radio Višegrad uživo od 08:00 do 18:00 časova.

About admin

Check Also

Mercedes-AMG_E-Nirburgring-2

Najbrži karavan u istoriji Nirburgringa

Novi Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ karavan (kombinovana potrošnja goriva: 9,1 l/100 km i 206 …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by Master Media (TM)