Breaking News
Home / Susjedne opštine / Bajina Bašta / Asfalt do vidikovca Osluša

Asfalt do vidikovca Osluša

oslusa-800x445

 

Ministarstvo privrede odobrilo je sredstva u iznosu od 36.600.000 dinara za izradu puta Barski do – vidikovac-Osluša na Tari. U pitanju je deonica duga 2.300m koja vodi iz pravca Mitrovca ka Kaludjerskim barama iz Barskog dola do vidikovca Osluša.

Podrška ministarstva je do pune vrednosti projekta bez PDV-a za lokalne samouprave iz treće i četvrte grupe razvijenosti.

”Opština Bajina Bašta je prošla sa tim projektom kod ministarstva privrede jer spada u grupu treće grupe razvijenosti. Ministarstvo privrede će projekat finansirati u celosti, s tim što je lokalna samouprava u obavezi da plati iznos PDV-a i lice koje će pratiti izvodjenje radova na toj deonici” izjavila je predsednica Opštine Bajina Bašta Vesna Djurić.

Kako je rekla, projekat je od izuzetnog značaja, a tiče se mera unapredjenja u cilju razvoja turizma.

”Osluša na Tari ima veliki potencijal kada govorimo o razvoju turizma. Veliki broj investitora zainteresovan je za ulaganje na ovoj lokaciji”, kaže Djurićeva.

Podsetimo, ministarstvo privrede je odobrilo sredstva za projkte unapređenja poslovne infrastrukture za 18 opština i gradova nedovoljno razvijenih.

 

prviportal.net

Check Also

andricgrad

Turistička sezona na pragu, vaučera ni na vidiku

  Iako je ljetna turistička sezona na pragu, te građani uveliko razmišljaju, pa i odlučuju …

Powered by Master Media (TM)