Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / Apel stanovništvu za moguće poplave

Apel stanovništvu za moguće poplave

IMG_20221218_132017_306

 

Štab za vanredne situacije opštine Višegrad zasjedao je danas zbog obilnih padavina i jakog vjetra, koji se očekuju od danas do 20. januara.

 

 

 

Kako je navedeno iz štaba, konstatovano je da su sve nadležne službe, koje djeluju u oblasti zaštite i spašavanja u pripravnosti, te da će ljudski i materijalno – tehnički resursi biti na raspolaganju ukoliko bude potrebno.

Iz štaba je upućen apel na stanovništvo koje živi u priobalnim područjima, da izmjesti materijalno-tehnička sredstva, stoku i druge resurse kako bi spremno dočekali eventualne poplave sa što manjom štetom.

Opštinski Štab za vanredne situacije preduzeo je sve aktivnosti u cilju sprečavanja poplava na području opštine Višegrad.

Obavještena su sva lokalna preduzeća čija bi pomoć bila neophodna u slučaju poplava, uključujući Komunalno preduzeće „Komunalac“, JP za vodovod i kanalizaciju „15“ april, JP „Romanija putevi“ a.d. Sokolac i privatno preduzeće „Omorika“ Višegrad.

Iz štaba je navedeno da su planirana stalna dežurstva pripadnika Civilne zaštite Višegrad kao i stavljanje u pripravnost obučenog opštinskog tima za spašavanje na vodi i pod vodom.

 

 

Od sutra se u Republici Srpskoj i regionu očekuju obilne padavine zbog čega se preduzimaju sve preventivne mjere u cilju sprečavanja mogućih poplava.

Iz Republičke uprave Civilne zaštite uputili su dopis lokalnim zajednicama da obave sve pripreme, a to je od njih zatražio i predsjednik Republike Milorad Dodik.

 

opstinavisegrad.com

Check Also

Oluja

OLUJA OD 02. DO 08. FEBRUARA

  OLUJA OD 02. DO 08. FEBRUARA  02 hours 37 minutes Uloge:Davor Janjić, Ivan Vujić, Jovan Maksić, Marija Pikić, Milica …

Powered by Master Media (TM)