Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / ANDRIĆGRAD: Održano predavanje književnog kritičara Želidraga Nikčevića povodom stogodišnjice od rođenja Aleksandra Solženjicina

ANDRIĆGRAD: Održano predavanje književnog kritičara Želidraga Nikčevića povodom stogodišnjice od rođenja Aleksandra Solženjicina

z.nikcevic

Povodom stogodišnjice od rođenja Aleksandra Solženjicina, sinoć je u Andrićevom institutu održano predavanje književnog kritičara Želidraga Nikčevića.

Nikčević je prisutne bliže uputio u život i delo ruskog nobelovca posmatrajući ga sa književnog i političkog aspekta. Ono što je publika mogla da čuje jesu i polemike ruskih pisaca i kritičara koje su se u samoj Rusiji povele krajem prošle godine, dakle, uoči samog jubileja. Nikčević je publici pojasnio značaj Solženjicina za rusku i svetsku književnost, ali se nije libio i da ukaže na njegove mane, ni jednog jedinog trenutka ne osporavajući njegovu veličinu.

Studenti letnje škole „Akademija Andrić“ koji su prisustvovali predavanju, nakon njega su, zajedno sa Nikčevićem, poveli polemiku koja se ticala ne samo Solženjicina, već komparacije književne scene Srbije i Rusije kroz ono o čemu su slušali tokom predavanja.

Ovo predavanje je bilo još jedno u nizu dešavanja koja čine bogat program ovogodišnjeg Sajma knjiga u Andrićgradu.

iskra

Check Also

DC16F978-106F-4C53-AD72-B780F55E9552

Obavještenje : Poljprivredna zadruga Visgrad

        Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači iz opštine Višegrad koji žele da predaju …

Powered by Master Media (TM)