Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / Andrić: Glasanje poštom bilo neregularno

Andrić: Glasanje poštom bilo neregularno

61B90F50-5714-40F8-A38E-025CAC65DD81

Komisija za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine Višegrad sutra otvara glasačku kutiju za brojanje glasova pristiglih putem pošte. Tada će biti i poznati rezultati referenduma na kojem su se građani izjašnjavali da li su za opoziv Mladena Đurovića.

Predstavnici SNSD-a i stranaka okupljenih oko ove partije u koaliciji ponovili su sumnju u neregularnosti i nezakonitosti glasanja poštom.

Navode da je Komisija koja je zadužena da provođenje postupka opoziva napravila propuste.

U višegradskom SNSD-u navode da u materijalu za glasanje putem pošte na pratećem papiru na kome se nalaze opšti podaci ne postoji mjesto potpisa glasača, kao i pratećeg kombinacijskog koda.

Sve ovo, kažu, dovodi do opravdane sumnje da je od početka rađeno sa namjerom da se vrši zloupotreba kako bi se uticalo na konačan ishod referenduma.

– Iz tog razloga smatramo da je kompletno glasanje poštom neregularno i da ne može biti prihvaćeno. Ostaje da vidimo na koji način će se izjasniti i Komisija i RIK , ali svakako ove činjenice su neupitne i nepobitne – izjavio je predsjednik izbornog štaba SNSD Darko Andrić.

U Komisiji za provođenje postupka opoziva kažu da je sve rađeno u skladu sa Pravilnikom.

– Komisija za sprovođenje postupka opoziva načelnika provodila je postupak opoziva načelnika opštine u skladu sa Pravilnikom o sprovođenju postupka opoziva koji je donijela Republička izborna komisija. Sav je postupak proveden je u skladu sa odredbama datog pravilnika – rekla je predsjednica Komisije za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine Višegrad Snežana Nešković.

 

U Višegrad je pristiglo 260 koverti sa glasačkim listićima i 200 koje glasači nisu primili tako da su se te koverte vratile u opštinu.

Na osnovu spiska iz 2020. godine 830 glasača je prijavljeno da glasa putem pošte.

 

 

Rtrs

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i  pridružite se u našoj  Viber zajednicu.

Check Also

241394_mesaselimovic29042004-2_f

SPOMENIK MEŠI SELIMOVIĆU: Manifestacija Vidovdanske svečanosti u Andrićgradu

  OVOGODIŠNJE Vidovdanske svečanosti, koje se tradicionalno, na veliki praznik, održavaju u Andrićgradu, obeležiće otvaranje …

Powered by Master Media (TM)