Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Aktuelnosti RS / Američke sankcije Dodiku i ATV

Američke sankcije Dodiku i ATV

194239

 

Kancelarija za kontrolu stranih sredstava pri Ministarstvu finansija SAD danas je uvela sankcije srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i Alternativnoj televiziji zbog, kako se navodi, aktivnosti i prijetnji po stabilnost i teritorijalni integritet BiH.

Na internet stranici američkog Ministarstva finansija navodi se da se ovim postupkom ukazuje na, kako kažu, posvećenost administracije američkog predsjednika Džozefa Bajdena da se ukaže na odgovornost onih koji, između ostalog, “narušavaju stabilnost zapadnog Balkana kroz korupciju i prijetnju mirovnim sporazumima”.

 

Sjedinjene Američke Države uvele sankcije Miloradu Dodiku i Alternativnoj televiziji (Foto: home.treasury.gov)

Sjedinjene Američke Države uvele sankcije Miloradu Dodiku i Alternativnoj televiziji (Foto: home.treasury.gov)

 

– Dodik je narušio institucije BiH pozivom za povrat ovlašćenja i pokretanje stvaranja paralelnih institucija u Republici Srpskoj – dodaje se u saopštenju.

Prema njihovom mišljenju, Dodikova, kako kažu, retorika podjela oslikava napore da ostvari ove političke ciljeve.

U saopštenju se navodi da ti postupci “narušavaju Dejtonski mirovni sporazum, stabilnost, suverenost i teritorijalni integritet BiH i samim tim širu regionalnu nestabilnost”.

RTRS

Check Also

foto: fb/Radio Stanica Vgd

Maturanti Srednjoškolskog centra “Ivo Andrić” iz Višegrada su, uz pjesmu i trubače, na ulicama Višegrada i Andrićgrada obilježili završetak srednjoškolskog obrazovanja

  Maturanti u Srpskoj kraj škole proslavili uz trubače Maturanti u Republici Srpskoj su uz …

Powered by Master Media (TM)