Breaking News
Home / Region / Ambasador Crne Gore nepoželjan u Rusiji

Ambasador Crne Gore nepoželjan u Rusiji

20180402165912_471664

Crnogorski ambasador u Moskvi Ramiz Bašić pozvan je danas u Ministarstvo inostranih poslova (MIP/)Rusije gdje mu je uručena protestna nota, saopšteno je iz ruskog MIP-a.

Bašiću je rečeno da će, kao odgovor na neosnovane zahtjeve Crne Gore o protjerivanju ruskog diplomate na osnovu nedokazanih optužbi Velike Britanije na račun Rusije u vezi sa slučajem “Skripalj”, ruska strana proglasiti nepoželjnom osobom zaposlenog u crnogorskoj Ambasadi.

 

“Uručena mu je protestna nota i saopšteno mu je da, kao odgovor na neosnovane zahtjeve Crne Gore o protjerivanju ruskog diplomate na bazi neosnovanih optužbi Velike Britanije protiv Rusije zbog takozvanog slučaja Skripalj, ruska strana proglašava za personu non grata službenika crnogorske ambasade”, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva, prenosi agencija Tass.

 

Ranije je Crna Gora proglasila jednog ruskog diplomatu za personu non grata i uskratila saglasnost za djelovanje počasnog konzula Ruske Federacije, a odluka je, kako je navedeno, donesena u koordinaciji sa saveznicima, u skladu sa mjerama preuzetim od članica EU i NATO-a.

Agencije

Check Also

20190111200019_517393

Makedonija promijenila ime u Republika Sjeverna Makedonija

  Makedonsko Sobranje je sa 81 glas “za”, ni jedan protiv, niti uzdržan, usvojio danas …

Powered by Master Media (TM)