Breaking News
Home / Susjedne opštine / Užice / Zlatibor / 55 KABINA PO 10 MESTA, VOŽNJA TRAJE 25 MINUTA Zlatiborska gondola danas prima prve putnike

55 KABINA PO 10 MESTA, VOŽNJA TRAJE 25 MINUTA Zlatiborska gondola danas prima prve putnike

UUck9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWldFN01EQV8vNmJiNGM3NGY4OWVlZWVhYmNlODM5Njc4NTE2YjhlZmQuanBnkZMCzQJCAIEAAQ

 

Zlatiborska „Gold gondola”, nakon što je dobila upotrebnu dozvolu, počinje svoj rad danas kada će prevoziti i prve putnike. Tri dana kasnije (u četvrtak u 11 časova) svečano je otvaranje.

To su saopštili u opštini Čajetina, uz napomenu da ovo predstavlja veliki dan ne samo za Zlatibor i Čajetinu već i za celu Srbiju.

Poznat je cenovnik vožnji gondolom od Zlatibora do Tornika i nazad: odrasli će kartu plaćati 1.000 dinara, a dečja karta je 550 (za žitelje čajetinske opštine ti iznosi su upola manji). Gondola će iamti 55 kabina, kapaciteta po 10 mesta.

 

Saopšteno je da će prva dva dana rada pravo na besplatnu vožnju imati stanovnici opštine Čajetina (uz ličnu kartu), kao i svi donosioci zahvalnice za učešće u ‘„latiborskoj mobi”, narodnoj akciji u organizaciji čajetinskog rukovodstva, kojom je u zimu 2017. simbolično započeta gradnja ove panoramske žičare.

Gondola će imati 55 kabina kapaciteta po 10 mestaFOTO: PREDUZEĆE GOLD GONDOLA ZLATIBOR / RAS SRBIJA
Gondola će imati 55 kabina kapaciteta po 10 mesta

Gondola se od polazišta na Obudojevici, preko međustanice kraj Ribničkog jezera, do krajnje stanice na Torniku, prostirati trasom dugom devet kilometara. Vožnja u jednom pravcu trajaće 25 minuta, a u svojih 55 kabina moći će da preveze 600 putnika na sat. Ipak, zbog epidemioloških mera do daljnjeg će u jednoj kabini biti najviše četvoro ljudi.

 

Prvih deset dana rad gondole će nadzirati predstavnici francuske kompanije „Pomagalski“ od koje je kupljena oprema i koji su obučili naše radnike.

Kako je ranije najavljeno, i Ribničko jezero biće stavljeno u turističke svrhe. Nešto od komercijalnih sadržaja biće i na početnoj i na završnoj stanici gondole.

Zlatiborska gondola projekat je vredan 13 miliona evra, računajući opremu i građevinske radove, i u potpunosti je finansirana iz budžeta opštine Čajetina.

 

blic.rs

Check Also

2320323206031120baae34210102807_w640

Zlatibor postaje centar estetske hirurgije? Gradi se “Zlatni grad”

  Turistička atrakcija na Zlatiboru, Gold Gondola, premašila je sva očekivanja lokalne samouprave. Ukoliko se …

Powered by Master Media (TM)