Breaking News
Home / Zanimljivosti / Turizam / 5 najboljih brvnara na Zlatiboru – Upoznajte autentično planinsko

5 najboljih brvnara na Zlatiboru – Upoznajte autentično planinsko

47294-brvnare

 

Planinski turizam predstavlja jedan od bitnih ogranaka turizma u našoj zemlji bogatoj raznovrsnim reljefom. Planina, kao destinacija, nudi veoma kvalitetno vreme, ali i aktivnosti, bez obzira na to koje je godišnje doba kada ste se zaputii na odmor. Dakle, bilo da je u pitanju leto ili zima, ili pak jesen ili proleće, planina vas neće razočarati. Široka i nepregledna prostranstva sa delovima neukroćene prirode, čist i svež vazduh, šume, padine, slapovi i vodopadi, obronci i još mnogo toga možete naći na ovim velikim nadmorskim visinama. U nastavku teksta možete pročitati nešto više o 5 najboljih brvnara, koje smo izdvojili samo za vas.


Zlatibor – najbolji izbor planinskog smeštaja

Zlatibor je upravo jedna takva destinacija. Ona nudi raznovrsne kvalitete, pored neprikosnovene prirode koja joj je data u nepovrat. Kao što je široko poznato, ova destinacija se iz godine u godinu sve brže i sve više razvija i širi. Zlatibor je daleko od Zlatibora pre 10 godina. Ova planina se kotira, na listi najposećenijih i najinteresantnijih destinacija, veoma visoko. Građevina i smeštaja je sve više, te je postavljen visoki standard koji tamo možete da očekujute. Upravo zbog svega navedenog, Zlatibor je omiljena destinacija posetilaca tokom leta i zime. Konkurencija je izuzetna i kao da je iz nedelje u nedelju masovnija. Baš iz tog razloga, Zlatibor i raznovrsni smeštaj nude i omogućavaju ispunjenje različitih želja i zahteva posetilaca. Ponuda varira od klasičnih apartmana, preko kuća za izdavanje, pa sve do autentičnih brvnara.

Ono što nas trenutno najviše interesuje jesu brvnare, koje ćemo u nastavku teksta predočiti. Prave čari planine najlakše možete osetiti ako makar jednu noć provedete u čuvenim divnim brvnarama. Miris drvenih greda, podova i zidova, četinara, šuma, čistog planinskog vazduha i prirode kojoj su okružene, učiniće da se vaše telo i vaša duša u potpunosti prepuste odmoru. Reči kao što su stres i nervoza, više neće postojati.


1.    Brvnara Zlatiborski mir

Brvnara Zlatiborski mir predstavlja spoj urbanog i planinskog. Ovaj smeštaj je pravi primer onoga što smo na početku rekli. Brvnara se nalazi na oko 200m od samog Zlatiborskog jezera, u naselju Durkovac. Iako blizu samog centra, ona je dovoljno odvojena od te vreve i gužve, te pruža neverovatan i bajkovit mir. Okružena zelenilom, ova planinska drvena kuća ima veliku površinu i savršen je smeštaj za šest osoba. Brvnara poseduje predivnu terasu sa nadstrešnicom i prostire se na dva nivoa. Na donjem spratu nalaze se hodnik, dnevna soba, kuhinja i kupatilo, dok se na gornjem spratu nalaze dve kvalitetno opremljene spavaće sobe. Cena ovog smeštaja varira od broja gostiju pa sve do broja dana, ali se cene okvirno kreću od 5.000 pa do 7.000 dinara po noćenju.


2.    Wooden Valley 1

Ova brvnara sa sobom donosi izuzetnu opremljenost i uređenost i nije ni čudno kako se baš ona našla na spisku 5 najboljih brvnara na Zlatiboru. Ovaj neprikosnoveni smeštaj nalazi se na mirnom delu planine, na samim obroncima oko 3 km od centra, te je možda i suvišno opisivati sam pogled sa prozora. Njenu unutrašnjost krase velika i prostrana dnevna soba, kuhinja, trpezaija, dve spavaće sobe i, naravno, kupatilo. Ono što sigurno niste očekivali jeste to da ova drvena planinska kućica sadrži i đakuzi i saunu. Neverovatno, zar ne? Zamislite koji spokoj i mir imate tek tada. Terasa, prostran i opremljen prostor za druženje, ostavljaju bez daha. Idealan je smeštaj za porodičan odmor, a unutra može boraviti 8 osoba. Cena ovog smeštaja jeste negde oko 220 evra ili 26.000 dinara za noćenje.


3.    Natural Wood 2

U naselju Vlaovina, na nekih 2 km od Zlatibora, možete naići na bajkovit smeštaj – brvnaru Natural Wood 2. Ovaj objekat je, objektivno, jedan od najlepših i najopremljenijih smeštaja ove vrste. Nalazi se u sklopu vile sa još nekoliko objekata. U njoj mogu boraviti najviše 4 osobe, međutim, zbog više istih brvnara, moguće su i grupne posete. Priroda koja okružuje ovu brvnaru je neverovatna. Unutrašnjost je orgqnizovana tako da postoji dnevni boravak, kuhinja, trpezarija, zasebne spavaće sobe. Cena smeštaja iznosi 95 evra ili 11.200 dinara za noćenje.


4.    Brvnara Mir 2

Ako ste u potrazi mesta koje će vam pružiti utočište od mnogobrojnih obaveza i brzog života, došli ste na pravo mesto. Ova brvnara nalazi se u sklopu od 3 objekta. Priroda kojom je okružena pruža fenomenalan pogled, ali i pravi planinski odmor. Savršena je za porodične ljude koji dolaze ovde sa decom. Moramo naglasiti da je koliba ekološka, sa solarnim panelima koji obezbeđuju električnu energiju, ali i sa izvorskom planinskom vodom. Broj odraslih osoba koje komotno mogu da uživaju u svim povlasticama koje nudi ovaj smeštaj je 4. Nalazi se na dva sprata. Na donjem spratu nalazi se dnevni boravak, kuhinja, kupatilo sa kadom i zastakljena terasa. Na gornjem spratu nalazi se soba sa bračnim i dva odvojena kreveta i terasa. Cena po danu iznosi 80 evra ili 9.400 dinara.

 

 


5.    Nerina koliba

Ovaj smeštaj nalazi se na predivnoj lokaciji u Etno kompleksu Sirogojno. U blizini se nalazi i samo naselje Sirogojno, ali i čuvena Stopića pećina. Ova brvnara je idealna za boravak 6 osoba. Ispred se nalazi ogromno travnato dvorište sa dva gola za mali fudbal. Deca imaju prostor za igru i zabavu, te ovu kolibu preporučujemo porodičnim posetama. Unutar planinske kuće nalazi se prostran dnevni boravak, veliko kupatilo i tri spavaće sobe. Ako volite da provodite vreme u prirodi i da roštiljate, ovaj smeštaj je pravi za vas. Cena smeštaja po danu je 60 evra ili 7.000 dinara.

Na klik do smeštaja

Ukoliko imate želju da baš vi posetite neku od ovih brvnara, posetite stranicu Zlatibor smeštaj. Na ovoj stranici možete pronaći sve informacije vezane za smeštaj na planini Zlatibor. Zar to ne zvuči predivno? Jedan klik vas deli do kvalitetno organizovanog odmora i najkalitetnijeg smeštaja. Raznovrsna ponuda je pred vama, a vi samo proverite da li je to ono što tražite.

 

mojnovisad.com

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i  pridružite se u našoj  Viber zajednicu.

Check Also

29a3b967-5d8b-4500-b352-31172aea80fa

Turisti sve više pohode Srpsku

  Broj turista, kako domaćih, tako i stranih, u svim lokalnim zajednicama početkom ljetne sezone …

Powered by Master Media (TM)