Breaking News
Home / Zanimljivosti / Kuće i vrt / 5 ideja kako da upotrebite stari nameštaj

5 ideja kako da upotrebite stari nameštaj

5 ideja kako da upotrebite stari nameštaj 665

Stari nameštaj nemojte bacati jer postoji mnogo načina za njihovu “apciklažu”! Mi vam pružamo pet ideja kako da nameštaju koji više ne koristite pružite novi izgled i novu svrhu u domu.

 

1. Kofer kao pomoćni stočić    

 

Praktičan i dekorativan sto možete napraviti od starih kofera. Dovoljno je da pronađete očuvan starinski kofer i podignete ga na drvene letvice. Ukoliko gornja površina kofera nije dovoljno čvrsta, odgore možete postaviti dasku ili poslužavnik.

2. Štafelaj kao držač za TV

 

Stari držač slikarskog platna preselio se iz ateljea i postao upečatljiv element enterijera renoviranog stana iz ’70-ih godina. Postavljen na točkiće postaje praktično postolje za televizor koje se može pomerati i okretati po potrebi.

 

 

3. Prozor kao uzglavlje za krevet

 

Upotrebite ovaj trik ako želite da unesete interesantan detalj u prostoriju: okvir od prozora postao je uzglavlje za krevet u ovoj spavaćoj sobi. Za uzglavlje je upotrebljen starinski prozor – visok, efektan, a vi svakako možete odabrati i neki jednostavniji, a dovoljno interesantan da postane ukras u vašoj spavaćoj sobi.

 

Dizajn: Fixer Upper/Joanna Gaines

 

4. Komoda umesto kuhinjskog ostrva

 

Ako vam se dopadaju kuhinje u američkom stilu, nezaobilazan element koji morate imati je kuhinjsko ostrvo na sredini prostorije. Ostrvo međutim ne mora mnogo da vas košta. Stara komoda ili police sa fiokama obezbediće dodatan prostor za skladištenje kuhinjskog posuđa, a ploča postavljena preko poslužiće kao prostrana radna površina za spremanje hrane.

 

5. Polica za knjige kao koktel bar

 

Stare police za knjige mogu poslužiti kao bar – potrebno je samo malo dobre organizacije. Police će poslužiti kao savršeno mesto da na dekorativan i pregledan način izložite svoju kolekciju pića i čaša.

 

Dizajn: Fibi i Džim Hauard

kucastil.rs

Check Also

a961aee449cfa9545b86a3da774a5bab60fb5ff7

Kako da PRIHRANITE svoje biljke:

  Kada kupite cveće, zemljište u kojem ga sadite već poseduje hranjive materije, ali one …

Powered by Master Media (TM)